Μάχη για την επιβίωση

Η πρόσφατη υπουργική απόφαση των κ.κ Λοβέρδου-Σαχινίδη για περικοπή των πρόσθετων εφημεριών αποτελεί άθλιο εμπαιγμό για τους νοσοκομειακούς γιατρούς και μνημείο εγκληματικής αδιαφορίας για την αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών, ειδικά στα υποστελεχωμένα νοσοκομεία της περιφέρειας. Στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, εκτελώντας από τον Ιανουάριο μόνο τις εφημερίες που προβλέπει ο νόμος και καμία πρόσθετη, η ΜΕΘ  θα εφημερεύει ως τις  18  Ιανουαρίου,η ΜΤΝ  ως τις 24 Ιανουαρίου, η Παθολογική ως τις  24  Ιανουαρίου, η Ορθοπεδική  ως τις  24, το Μικροβιολογικό ως τις 18, ο Αξονικός ως τις 18, η Χειρουργική ως τις 18.

Όπως τονίζει η Γενική Συνέλευση των γιατρών του Νοσοκομείου Ρεθύμνου οι ρυθμίσεις για τις εφημερίες και η επιβολή της αναλογίας 5/1 για τις προσλήψεις στην υγεία, σε συνδυασμό με τις τραγικές ελλείψεις σε υγειονομικά υλικά, θα οδηγήσουν πολλά νοσοκομεία σε οριστική κατάρρευση.

Όλοι έχουμε κατανοήσει πια ότι αυτήν την περίοδο και το αμέσως επόμενο διάστημα δίνεται η πιο κρίσιμη μάχη για την επιβίωση της δημόσιας υγείας.