Μακεδονικό

Ο παροξυσμός που έχει προκληθεί από την υπερβολή δημαγωγίας για το Μακεδονικό έχει και τις κωμικές πλευρές του: μια γυναίκα έφτυσε τον μαέστρο στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων γιατί η ορχήστρα έπαιζε Μπαχ και όχι κάποιον Έλληνα συνθέτη κλασικής μουσικής!


Με τούτα και με τ΄ άλλα ο εθνικιστικός “ανένδοτος” που κήρυξε η ΝΔ με ουρά το ΠΑΣΟΚ, έχει οδηγηθεί σε εκφυλισμό. Οι συγκεντρώσεις απευθύνονται πλέον σε ολιγομελείς γραφικές ομάδες, που ελέγχονται κυρίως από τη Χρυσή Αυγή και απλά εξυπηρετούν το τηλεοπτικό σόου συγκεκριμένων δελτίων ειδήσεων για το αφήγημα των “αγανακτισμένων πολιτών”. 


Στην αντίπερα όχθη περισσότεροι από 300 συνδικαλιστές και συνδικαλίστριες απευθύνουν νηφάλια έκκληση να πέσουν οι τόνοι, να απομονωθούν οι ακραίοι κύκλοι και να συνυπάρξουν ειρηνικά οι λαοί των Βαλκανίων.


Η ειρηνική συνύπαρξη, τονίζουν οι υπογράφοντες, δίνει τη δυνατότητα για κοινούς αγώνες απέναντι στα κοινά προβλήματα: την λιτότητα, την φτώχεια, την ανεργία και κοινές διεκδικήσεις για εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις.


Διαβάστε την έκκληση κάνοντας κλικ εδώ