Μαραθώνια σύσκεψη εμπειρογνωμόνων της Ε.Ε.

Βενιζέλος Β.
 

Μέχρι αργά χθες το απόγευμα συνεχιζόταν από το… πρωί η μαραθώνια σύσκεψη των εμπειρογνωμόνων των εθνικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των χωρών της Ε.Ε., με τη συμμετοχή συναδέλφων τους από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Σκοπός της σύσκεψης ήταν η εκτίμηση της σημερινής κατάστασης και της πιθανής εξέλιξης του επιπολασμού της νόσου των χοίρων, καθώς και η υιοθέτηση προτάσεων για λήψη συγκεκριμένων μέτρων από τους υπουργούς Υγείας της Ε.Ε., οι οποίοι θα συνεδριάσουν εκτάκτως αύριο στις Βρυξέλλες.

Α. Βασιλείου: Δεν μιλώ για επικείμενη πανδημία

Η κατάσταση με τη γρίπη των χοίρων “είναι σοβαρή και εξελίσσεται, δυστυχώς, πολύ γρήγορα”, αλλά “δεν θέλω να πω ότι είμαστε ενώπιον πανδημίας”.

Αυτό τόνισε χθες σε δηλώσεις της στον ραδιοσταθμό “City” η επίτροπος Υγείας της Ε.Ε. Ανδρ. Βασιλείου, η οποία διαβεβαίωσε επίσης ότι “τα πράγματα είναι υπό έλεγχο”.

Τέλος, η Ανδρ. Βασιλείου διευκρίνισε ότι η προχθεσινή σύστασή της προς τους Ευρωπαίους πολίτες να αποφεύγουν τα ταξίδια στο Μεξικό και τις ΗΠΑ “είναι μια συμβουλή εκ μέρους μας, αλλά δεν είναι οδηγία. Οι οδηγίες είναι θέμα των χωρών – μελών”.

Δ. Αβραμόπουλος: Ουδέν κρούσμα

“Ουδέν κρούσμα έχει παρουσιαστεί στην χώρα μας”. Με αυτή την κατηγορηματική δήλωση διέψευσε χθες ο υπουργός Υγείας Δημ. Αβραμόπουλος τον ισχυρισμό της Ανδρ. Βασιλείου, σύμφωνα με τον οποίο πιθανό κρούσμα της γρίπης των χοίρων εξετάζεται και στην Ελλάδα.

Επικοινωνία με το ΚΕΕΛΝΟ

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με ύποπτο περιστατικό γρίπης των χοίρων, επικοινωνήστε με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) στα τηλέφωνα 210-5212054 και 210-5222339.