“Μας εκβιάζουν για να ιδιωτικοποιήσουν το νέο νοσοκομείο!”

Εάν η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει δημόσιο νοσοκομείο, εάν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ψεύδεται, αφού η κυβέρνηση εκβιάζει την τοπική κοινωνία, τότε οφείλουν να πουν την αλήθεια και να παραιτηθούν. Εμείς δεν θα παραιτηθούμε από την προσπάθειά μας να δώσουμε τη μάχη για το δημόσιο συμφέρον, για τον πολίτη, για τους συμπολίτες μας που θέλουν δημόσιο νοσοκομείο στο οποίο δεν θα πληρώνουν τις υπηρεσίες του πανάκριβα”.

Με αυτά τα λόγια, ο δήμαρχος Πρέβεζας Μιλτ. Κλάπας κατήγγειλε χθες σε συνέντευξη Τύπου τον ωμό εκβιασμό που ασκεί το υπουργείο Υγείας σε βάρος της δημοτικής αρχής και των κατοίκων της πόλης προκειμένου να αποδεχθούν την ιδιωτικοποίηση λειτουργιών του νέου νοσοκομείου που πρόκειται να ανεγερθεί στην Πρέβεζα.

Ο Μιλτ. Κλάπας τόνισε επίσης ότι “το κόστος λειτουργίας τετραπλασιάζεται, αφού το νοσοκομείο πρέπει να πληρώνει στον ιδιώτη περίπου 15 εκατ. ευρώ το χρόνο για τις υπηρεσίες που θα παρέχει, όταν το σημερινό συνολικό κόστος λειτουργίας φτάνει τα 7 εκατ. ευρώ. Ο επενδυτής, δηλαδή, θα πάρει πίσω 350 εκατ. ευρώ, ενώ θα επενδύσει για την ανέγερση του νοσοκομείου 40 εκατ. ευρώ! Αυτό το κόστος θα το πληρώνει ο πολίτης. Για να βρεθούν τα χρήματα θα πρέπει να χρυσοπληρώνουμε τις υπηρεσίες που παρέχει το νοσοκομείο. Θα πρέπει εμείς και τα ασφαλιστικά ταμεία να πληρώσουμε πολλά χρήματα για να καλυφθεί αυτό το κόστος. Παράλληλα, έτσι όπως δομεί το σύστημα της λειτουργίας αυτού του νοσοκομείου, ο ιδιώτης έχει την ευχέρεια να υποβαθμίζει τις υπηρεσίες του. ταυτόχρονα, επειδή δίνονται όλες οι λειτουργίες στον ιδιώτη κινδυνεύουν πολλές θέσεις εργασίας του νοσοκομείου, ενώ πλήττεται και η τοπική οικονομία από τον συγκεκριμένο σχεδιασμό”.

Τη συμπαράτασή τους στον αγώνα της δημοτικής αρχής της Πρέβεζας εκφράζουν με ανακοινώσεις του η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), η νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΝ Πρέβεζας και η επιτροπή Υγείας – Πρόνοιας της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Πρέβεζας.

Συντάκτης : Βενιζέλος Β.