Μαυραγοριτισμός..

Βαρύς αλλά δικαιολογημένος ο χαρακτηρισμός του μαυραγοριτισμού που προσάπτουν γιατροί και αντιπολίτευση στην πολιτική της κυβέρνησης. Πολιτική που προστατεύει τις ιδιωτικές κλινικές από τη νοσηλεία περιστατικών covid, αφήνοντας όλο το βάρος στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ που έχουν πλημμυρίσει από περιστατικά διασωληνωμένα εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας εθελοτυφλεί και ισχυρίζεται πως η κατάσταση στα Νοσοκομεία είναι ελεγχόμενη. Τα ίδια ισχυρίζεται ο πρωθυπουργός που έχει κηρύξει τέσσερεις φορές τη λήξη της πανδημίας στη χώρα, όμως τώρα την κήρυξε με τον πιο επίσημο τρόπο, διαγράφοντας από τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους τις δαπάνες για την πανδημία, ανοίγοντας όλες τις δραστηριότητες, κάνοντας δύσκολη τη ζωή των ανεμβολίαστων και αποκλείοντας ασυλλόγιστα το lockdown, ακόμη και στις πιο ακραίες συνθήκες, όπως αυτές που βιώνει σήμερα η Θεσσαλονίκη.

Και ήρθε η μετάλλαξη Όμικρον να φέρει τα πάνω-κάτω. Κλείνουν σύνορα, επιβάλλεται lockdown σε πολλές χώρες και η κυβέρνηση κοιτάζει αμήχανη, αλλά επιμένει: δεν επιτάσσουμε τις ιδιωτικές κλινικές, δεν επιβάλλουμε lockdown!

Φοβούμαστε πως αν συνεχίσουν αυτόν το χαβά σε λίγο ο χαρακτηρισμός του μαυραγοριτισμού θα φαντάζει επιεικής..