Μαύρη Βίβλος και μαύρες σημαίες

Το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας κατεβάζει ρολά και ξεσηκώνονται οι φορείς της πόλης, διοργανώνοντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Το Νοσοκομείο της Σύρου μένει χωρίς χειρουργεία για τέταρτη συνεχόμενη μέρα.

Η ΩΡΛ Κλινική στο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη βάζει λουκέτο επειδή έμεινε μόνο με ένα γιατρό ΕΣΥ.

Εξαιρέσεις;

Απεναντίας!

Κανόνα αποτελούν τα φαινόμενα κατάρρευσης για τα περισσότερα Νοσοκομεία της χώρας, είτε βρίσκονται στο κέντρο, είτε στην περιφέρεια. Οι περίφημοι διορισμοί γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού που υποσχέθηκε το 2020 στη ΔΕΘ  ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρησίμευε ως τώρα σαν καραμέλα που πιπίλιζε ο υπουργός Υγείας όποτε βρίσκονταν σε δύσκολη θέση.

Όμως η καραμέλα κάποτε λιώνει και τα παραπλανητικά λογύδρια αποσώνουν.

Πλέον ο καταδρομέας Θάνος Πλεύρης δεν τολμά να επισκεφτεί Νοσοκομείο αν δε συνοδεύεται από μια διμοιρία ΟΠΚΕ και σαράντα μυστικούς αστυνομικούς, ενώ και η Μίνα Γκάγκα άρχισε να βαδίζει στα πατήματά του. Μέσα από τον κλωβό του υπουργείου συνεχίζουν να ροκανίζουν ότι απέμεινε από το ΕΣΥ, ώστε να ενισχύσουν τους μεγάλους χορηγούς τους.

Στην Πάτρα, για παράδειγμα, αφήνουν το Νοσοκομείο Παίδων να καταρρεύσει επειδή μεγάλος ιδιωτικός όμιλος έχει ήδη ξεκινήσει ανάλογη επένδυση και προφανώς δε θέλει ανταγωνιστή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δημοσιοποίησε τη «Μαύρη Βίβλο» για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης, όμως οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ πρέπει να σηκώσουν μαύρες σημαίες για την αισχρή τακτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που δε θ’  αφήσει πέτρα στην πέτρα από το δημόσιο σύστημα υγείας.