Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ στο Υπουργείο Απασχόλησης για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης για την οδηγία για το 65ωρο

Σήμερα πραγματοποιήθηκε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ στο Υπουργείο Απασχόλησης για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης για την οδηγία για το 65ωρο στο Συμβούλιο Υπουργών Απασχόλησης.
Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που συναντήθηκαν με την Υπουργό Απασχόλησης κυρία Πετραλιά κατήγγειλαν τη στάση αποχής της κυβέρνησης κατά τη συζήτηση αυτής της οδηγίας αντί της καταψήφισης που θα ήταν η σωστή στάση. Ζήτησαν επίσης από την κυβέρνηση μέσω της Υπουργού Απασχόλησης, έστω και τώρα, να δεσμευτεί για πολιτικές πρωτοβουλίες με κυβερνήσεις άλλων χωρών της Ε.Ε. για να μην ολοκληρωθεί αυτή η οδηγία που οδηγεί σε εργασιακές σχέσεις και ωράρια γαλέρας.
Τέλος, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισαν ότι θα συνεχίσουν τους αγώνες τους κατά της flexicurity για το μπλοκάρισμα της ευρωπαϊκής οδηγίας για το 65ωρο, και για την καθιέρωση για το 35ωρο χωρίς μείωση αποδοχών και χωρίς ελαστικότητες, καθώς και για αποτελεσματικούς ελέγχους των επιθεωρήσεων εργασίας για την εφαρμογή των νόμων και των συλλογικών συμβάσεων στους χώρους εργασίας κυρίως του ιδιωτικού τομέα που λόγω της ασυδοσίας των εργοδοτών έχουν μετατραπεί σε σύγχρονα εργασιακά Νταχάου.