Μαζική παράσταση συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ στην Υπουργό Απασχόλησης για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά

   

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   

    μαζική παράσταση συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ

    στην Υπουργό Εργασίας για τα βαρεά και ανθυγιεινά.

   

    Σήμερα δεκάδες συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ πραγματοποίησαν μαζικό διάβημα διαμαρτυρίας στην Υπουργό Απασχόλησης για την τροπολογία που αφορά περικοπές για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Μάλιστα αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ από τους Παναγιώτη Λαφαζάνη, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπό του και Στρατούλη Δημήτρη, μέλος της επιτροπής Εργατικής πολιτικής, συνάντησαν την Υπουργό κυρία Πετραλιά και της ζήτησαν να αποσύρει αυτή την τροπολογία.

   

    Μετά το τέλος της κινητοποίησης έγιναν οι εξής δηλώσεις:

   

    Παναγιώτης Λαφαζάνης: Πραγματοποιήσαμε διάβημα στην κυρία Υπουργό Απασχόλησης και ζητήσαμε την άμεση απόσυρση της απαράδεκτης τροπολογίας για τα βαρέα και ανθυγιεινά. Σήμερα τα μεγαλύτερα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας βρίσκονται στα όρια της κατάρρευσης. Μετά το ΤΠΔΥ, το ΙΚΑ και ο ΟΑΕΕ οδηγούνται σε επαχθέστατο δανεισμό που υποθηκεύει το μέλλον τους. Η κυβέρνηση στέλνει στον Καιάδα την κοινωνική ασφάλιση.

   

    Ακόμα χειρότερα η κυβέρνηση με την αντισυνταγματική τροπολογία για τα βαρέα και ανθυγιεινά επιχειρεί ένα πραγματικό Ιουλιανό αντεργατικό πραξικόπημα. Η πραξικοπηματική τροπολογία για τα βαρέα και ανθυγιεινά δεν πρέπει να περάσει όχι μόνο γιατί κρατά υπό διαρκή ομηρία και απόλυση δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους, αλλά και ανοίγει το δρόμο σε μια συνολική κοινωνική κατεδάφιση.

   

    Στρατούλης Δημήτρης: Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει τώρα την τροπολογία για τα βαρέα και ανθυγιεινά, με την οποία επιδιώκει τη βίαιη αφαίρεση ασφαλιστικών δικαιωμάτων εκατοντάδων χιλιάδων εργαζόμενων και κυρίως των νέων. Το πραξικόπημα της κυβέρνησης σε βάρος των ασφαλισμένων, που προοιωνίζει και άλλα μέτρα για την κατεδάφιση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, δεν πρέπει να περάσει. Οι εργαζόμενοι, με τους αγώνες τους και τη στήριξη της Αριστεράς, θα αποτρέψουν τις βάρβαρες, αντιδραστικές και αντικοινωνικές περικοπές των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.

   

    Αλεβιζόπουλος Σωτήρης, πρόεδρος ομοσπονδίας καπνεργατών: Οι καπνεργάτες που εργάζονται σε βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα ζουν το πολύ 10 χρόνια μετά τη συνταξιοδότησή τους και γι’ αυτό θα αντιδράσουμε σε αυτή την τροπολογία με απεργίες, διαδηλώσεις και καταλήψεις. Όταν το τσιγάρο σκοτώνει τον καπνιστή σκεφτείτε πόσο περισσότερο σκοτώνει αυτούς που το φτιάχνουν.

   

    Νικολάου Κώστας, πρόεδρος σωματείου οδηγών-πωλητών: Η κυβέρνηση αντί να ασχοληθεί με την ανασφάλιστη και μαύρη εργασία αποχαρακτηρίζει επαγγέλματα από βαριά και ανθυγιεινά ζημιώνοντας έτσι τα ταμεία που χάνουν τις επιπλέον εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών.

   

    Τραχανατζής Στάθης, γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας εργαζομένων στο φάρμακο: Η κυβέρνηση την ώρα που αδυνατεί να βάλει τις επιχειρήσεις να εφαρμόσουν τους νόμους για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων, συμπεριφέρεται ως κοινός διαρρήκτης και επιτίθεται για να αφαιρέσει ασφαλιστικά δικαιώματα εργαζομένων που βιώνουν καθημερινά σκληρές και ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας.

   

    28/7/2009 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ