Μαζική συμμετοχή με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ

Να πάρουν μαζικά μέρος στις απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου, την Τετάρτη 29 Νοέμβρη και στη 48ωρη απεργία στις 5 – 6 Δεκέμβρη, με το πλαίσιο των αιτημάτων του ΠΑΜΕ, «που έχει σαν βάση την αποκλειστικά δημόσια – δωρεάν Υγεία, τα εργασιακά, ασφαλιστικά, μισθολογικά δικαιώματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εργαζομένων», καλεί τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Υγείας – Πρόνοιας.

Δίνουμε αγωνιστική απάντηση στην αντιλαϊκή επίθεση, που καταργεί δικαιώματα και κατακτήσεις, που εμπορευματοποιεί την Υγεία -Πρόνοια, υπογραμμίζει το ΠΑΜΕ Υγείας -Πρόνοιας. Και καλεί σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 29 Νοέμβρη και την 7ωρη στάση εργασίας στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Ομόνοιας στις 9.30 π.μ. και στην πορεία στο υπουργείο Υγείας.

Οι αρνητικές εξελίξεις στην Υγεία – τονίζει – είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που αντιμετωπίζουν την Υγεία σαν εμπόρευμα, σαν πεδίο αύξησης της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ, οι ηγεσίες της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στηρίζουν τις αντιλαϊκές επιλογές, είναι υπέρ της ανταγωνιστικότητας στο χώρο της Υγείας, δεν αμφισβητούν την πολιτική της ιδιωτικοποίησης – εμπορευματοποίησης. Στις ανάγκες των εργαζομένων δεν μπορεί να ανταποκριθεί η «Αυτόνομη Παρέμβαση», αφού είναι υπέρ της συνύπαρξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

«Πιστέψτε στη δύναμή σας! Πολλά μπορούν να γίνουν, αν οι εργαζόμενοι βγουν στο προσκήνιο. Αν δώσουν δύναμη στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, αν αλλάξουν τους συσχετισμούς δύναμης και αγωνιστούν για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής», τονίζει το ΠΑΜΕ Υγείας – Πρόνοιας. Και καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία – Πρόνοια, με πλήρη χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και την εργοδοσία, κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, των ιδιωτικών απογευματινών ιατρείων, των νοσηλίων και των εισφορών στον κλάδο της Υγείας. Για μαζικές προσλήψεις, πλήρη σταθερή δουλιά για όλους, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, μείωση του εργάσιμου χρόνου, για κατώτερο μισθό 1.300 ευρώ, κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ένταξη στα βαρέα και