Με απεργία διαρκείας απειλούν οι φαρμακοποιοί

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί, κατά την έκτακτη συνεδρίασή που πραγματοποίησαν το περασμένο Σάββατο.

Ειδικότερα αποφασίστηκε τριήμερη απεργία για την Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή (26, 27, 28 Ιανουαρίου), ενώ οι φαρμακοποιοί προειδοποιούν ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις αν δεν γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις, που όπως είπαν, είχαν συμφωνηθεί στον διάλογο που είχαν με το υπουργείο Υγείας.

«Οι ασφαλισμένοι μπορούν να προμηθεύονται τα φάρμακά τους κανονικά με τη συνταγή του Ασφαλιστικού τους Ταμείου. Τη Δευτέρα και την Τρίτη από όλα τα φαρμακεία και τις υπόλοιπες μέρες από τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΦΣ Θ. Αμπατζόγλου. Ταυτόχρονα διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει και περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τις επόμενες εβδομάδες σε περίπτωση που δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους. «Ζητάμε ριζική αναμόρφωση ενός απαράδεκτου νομοσχεδίου και θα συνεχίσουμε και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια και με άλλες μορφές αγώνα που θα αποφασιστούν σε επόμενες συνεδριάσεις» επεσήμανε ο ίδιος.

Ωστόσο ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά κρατά πιο σκληρή στάση και ξεκινά κυλιόμενες 48ωρες απεργίες.Ειδικότερα από σήμερα Δευτέρα και για όλη την εβδομάδα τα Φαρμακεία του Πειραιά θα παραμείνουν κλειστά. Μάλιστα ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά Κωνσταντίνος Κούβαρης, ανέφερε σε δηλώσεις του ότι οι φαρμακοποιοί του Πειραιά δεν θα δίνουν φάρμακα επί πιστώσει στους ασφαλισμένους πέντε Ταμείων, (ΟΠΑΔ, ΗΣΑΠ, ΔΕΗ, ΤΣΑΥ και Ταμείο Συμβολαιογράφων), καθώς αυτά εδώ και πέντε μήνες δεν έχουν πληρώσει.

Πάντως όπως είναι ήδη γνωστό ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε ότι αν οι φαρμακοποιοί αρνηθούν τη διάθεση φαρμάκων προς τους ασφαλισμένους, τότε θα κινητοποιηθούν τα δημόσια νοσοκομεία.