Με αστυνομία υποδέχθηκαν τους τυφλούς!

Το σύνολο των ανδρών του αστυνομικού τμήματος της περιοχής κινητοποιήθηκε χθες προκειμένου να εμποδιστεί η είσοδος των μελών της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών (ΕΟΤ) στο υπουργείο Μεταφορών!

Οι διαδηλωτές διαδήλωσαν χθες την αγανάκτησή τους για τη χρονίζουσα άρνηση του υπουργού Μιχ. Λιάπη να τους δεχθεί και να συζητήσει τα αιτήματά τους, αλλά η επιμονή των τυφλών συνδικαλιστών υποχρέωσε τελικά τον υπουργό, ο οποίος βρισκόταν στο γραφείο του, να ορίσει ραντεβού μαζί τους για την επόμενη Τετάρτη 17 Ιανουαρίου στις 6.30 μ.μ.

 Η ΕΟΤ διαμαρτύρεται γιατί δημόσιοι οργανισμοί όπως ο ΟΤΕ, τα ΕΛΤΑ, ο ΟΣΕ κ.ά. δεν έχουν προκηρύξει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ως όφειλαν, θέσεις τηλεφωνητών, ούτε στην Αθήνα ούτε στη Θεσσαλονίκη, παρόλο που οι θέσεις τηλεφωνητών καλύπτονται διά νόμου κατά 80% από τυφλούς.

 Επίσης η ΕΟΤ διαμαρτύρεται γιατί οι τυφλοί κινδυνεύουν να χάσουν την κατά πενήντα τοις εκατό έκπτωση στα εισιτήρια εσωτερικού της Ολυμπιακής, λόγω της προωθούμενης ιδιωτικοποίησής της, καθώς και για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση της εφαρμογής του προγράμματος αναγγελίας των στάσεων στις αστικές συγκοινωνίες, τόσο εντός του οχήματος όσο και στις υπαίθριες στάσεις των επιβατών.

 Σε ανακοίνωσή της η ΕΟΜ καταγγέλλει τη συμπεριφορά του Μιχ. Λιάπη και υπογραμμίζει ότι “οι αστυνομικές δυνάμεις υπερτερούσαν καταφανώς των επικίνδυνων τυφλών συνδικαλιστών”… Β.Β.