Με ασβούς, παγκολίνους και μυρμηγκοφάγους..

Μπάμπης ΠαπαδημητρίουΟ Μπάμπης Παπαδημητρίου υπήρξε δημοσιογράφος και σχολιαστής του ΣΚΑΪ και πρόσφατα ανταμείφθηκε για τις καλές του υπηρεσίες με μια θέση στο κοινοβούλιο ως βουλευτής της ΝΔ. Όπως ακριβώς και ο Μπογδάνος.

Είπε λοιπόν ο Παπαδημητρίου πως οι άνθρωποι πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ γιατί έτσι κρίνουν και αποφασίζουν οι γιατροί. Και συμπλήρωσε ότι στις ΜΕΘ μπαίνουν οι ασθενείς λίγο πριν συναντήσουν τον Θεό.

Ορισμένοι αντέδρασαν. Μάλιστα κάποιος τον αποκάλεσε «Μπάμπης ο ασβός», αφού η παραγωγή δύσοσμων δηλώσεων είναι το δυνατό του όπλο.

Παρεξήγηση. Ο Μπάμπης είναι απλός διανομέας. Το εργοστάσιο παραγωγής δύσοσμων αερίων στεγάζεται στο Μαξίμου. Ο πρώτος που μετακύλισε στους γιατρούς την ευθύνη για θανάτους διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Και προφανώς το έπραξε κατ΄ εντολή του εργοδότη του, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αν η κυβέρνηση είχε άλλη άποψη είναι βέβαιο πως θα αντιδρούσαν αμέσως ο Θ. Πλεύρης και η Μίνα Γκάγκα, αποδοκιμάζοντας τον Παπαδημητρίου. Όμως ο κ. Πλεύρης σιωπά, ενώ από την πρώτη μέρα που κάθισε στον υπουργικό θώκο υπόσχεται τη θεσμοθέτηση ακαταδίωκτου για τους γιατρούς που νοσηλεύουν περιστατικά covid. Όμως μέχρι στιγμής το παραμικρό δεν έχει πράξει, ενώ οι αρνητές διασωληνώσεων απειλούν τους γιατρούς και ο Μπάμπης υποδαυλίζει ακόμη μεγαλύτερες αντιδράσεις, λέγοντας πως η ΜΕΘ αποτελεί γραφείο ακροάσεων του Αγίου Πέτρου.

Την ίδια στάση με τον κ. Πλεύρη τηρεί και η κ. Μίνα Γκάγκα, αρκούμενη σε εγκυκλίους του 80%.

Φαίνεται πως το μόνο για το οποίο καίγεται πλέον η κυβέρνηση είναι να πετάξει από πάνω της την ευθύνη και το πολιτικό κόστος, αξιοποιώντας ασβούς, παγκολίνους και μυρμηγκοφάγους.

Χαμένος κόπος..