Με εντολή Μαξίμου παραμένει πρόεδρος του ΕΚΑΒ ο Δ. Παπαγιαννίδης. Τι είπε ο ο Μ. Βορίδης

Από Νίνα Κομνηνού


Σήριαλ το απόγευμα της Δευτέρας με την παραίτηση Δημήτρη Παπαγιαννίδη από τη θέση του προέδρου του ΕΚΑΒ.

 

Αν και η πρώτη αντίδραση του υπουργού Υγείας ήταν να κάνει αποδεκτή την παραίτηση του Δ. Παπαγιαννίδη, ο οποίος απέστειλε στο υπουργείο την παραίτησή του αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τη μοιραία καθυστέρηση του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ στη Σάμο, περίπου μία ώρα μετά, ανακοίνωσε ότι δεν την κάνει αποδεκτή.

 

Ο λόγος είναι ότι μόλις ενημερώθηκε το πρωθυπουργικό γραφείο για την παραίτηση του Δ. Παπαγιαννίδη, η απάντηση ήταν ότι δεν θα πρέπει να γίνει αποδεκτή.

 

Έτσι, ο υπουργός Υγείας αναγκάστηκε να επικοινωνήσει ο ίδιος με τον κ. Δ Παπαγιαννίδη για να του μεταφέρει την εμπιστοσύνη τόσο του ίδιου όσο και της κυβέρνησης για τις ενέργειές του.

 

Εντύπωση όμως προκαλεί ότι το υπουργείο Υγείας δεν έχει πάρει ακόμα επίσημα θέση για το τραγικό περιστατικό στη Σάμο, όπου ένας πατέρας 4 παιδιών έχασε τη ζωή του, επειδή στο νησί υπάρχει ένα και μοναδικό ασθενοφόρο.

 

Με την κίνηση αυτή της κυβέρνησης, μένει εκτεθειμένος και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λ. Γρηγοράκος, ο οποίος μίλησε για ανθρώπινο λάθος στην καθυστέρηση του ασθενοφόρου στη Σάμο, σε τηλεοπτική του συνέντευξη το περασμένο Σάββατο.