Με κλαρίνα και νταούλια..

Στις χαρές της ήταν χτες η κ. Μίνα Γκάγκα καθώς και οι συνδαιτημόνες της Γκίκας Μαγιορκίνης και Βάνα Παπαευαγγέλου, επειδή οι θάνατοι από κορονοϊό έπεσαν κάτω από 100. Στη χτεσινή ενημέρωση των δημοσιογράφων στο υπουργείο Υγείας η κυβερνητική ομήγυρης έδειχνε έτοιμη να στήσει χορό με κλαρίνα και νταούλια επειδή οι θάνατοι ήταν 93 και οι διασωληνωμένοι 516!

Φαίνεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει θέσει ως επιτρεπτό όριο θανάτων τους 100. Αφού λοιπόν πέσαμε κάτω από το ψυχολογικό όριο μπορούμε πλέον να δημιουργήσουμε το κατάλληλο κλίμα ευφορίας και κυρίως να ενημερώσουμε τους τουριστικούς πράκτορες πως περιμένουμε αφίξεις το συντομότερο.

Και δεν είναι μόνον αυτό. Εφόσον το επιτρέπουν πλέον οι συνθήκες μπορούμε να βγάλουμε από το υπόστεγο την μπουλντόζα, ώστε ο Θάνος Πλεύρης ν΄ αρχίσει τις εργασίες κατεδάφισης και ισοπέδωσης του ΕΣΥ. Βλέπετε η πανδημία καθυστέρησε τις εργασίες επειδή οι χορηγοί είχαν πετάξει το δημόσιο σύστημα υγείας ως ανάχωμα στα ιδιωτικά τους νοσηλευτήρια. Τώρα όμως, ως καλοί επιχειρηματίες, μπορούν να αξιοποιήσουν ακόμη και τα μπάζα της κατεδάφισης.

Κουβέντα, ως ευνόητον, για τη διαπίστωση του Euroactiv ότι «Ελλάδα και Βουλγαρία είναι πρωταθλητές στη μαύρη λίστα θανάτων από COVID» (κλικ εδώ). Και η μεν Βουλγαρία έχει πολύ χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού. Η Ελλάδα όμως, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς κυβερνητικών παραγόντων, έχει μεν καλύτερα ποσοστά εμβολιασμού, αλλά έχει πολλούς ηλικιωμένους!

Ως πού θα φτάσει η γελοιοποίησή τους προκειμένου να δικαιολογήσουν την εγκατάλειψη του δημόσιου συστήματος υγείας και το στήσιμο κλινών ΜΕΘ όπως στήνουν τα παραπήγματα στα πανηγύρια της επαρχίας;