Με κλιμάκωση των απεργιών προειδοποιούν τα συνδικάτα

Εντονες αντιδράσεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και στο συνδικαλιστικό κίνημα προκαλούν οι κυβερνητικές ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό σύστημα.

Η ΑΔΕΔΥ έχει ήδη προκηρύξει 24ωρη απεργία στις 22 του μήνα και απειλεί με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ενώ το ΠΑΜΕ θα κάνει 48ωρη απεργία στις 21 και 22 Απριλίου.

«Για αδέξιους επικοινωνιακούς χειρισμούς και αόριστες υποθέσεις εργασίας», που επιτείνουν την αγωνία των εργαζομένων και των συνταξιούχων, κατηγορεί την κυβέρνηση ο Γ. Βρούτσης από τη Νέα Δημοκρατία. Παράλληλα καλεί την κυβέρνηση να πει πόσο θα μειωθούν οι συντάξεις, ποιους ακριβώς θα αφορά η μείωση και αν υπάρχουν αξιόπιστες οικονομικές και αναλογιστικές μελέτες.

Σε ανακοίνωση του ΚΚΕ τονίζεται πως «τώρα πρέπει να σημάνει συναγερμός παντού. Το υπουργικό συμβούλιο άναψε το πράσινο φως ώστε να διαπραχθεί ένα έγκλημα σε βάρος όλων των εργαζομένων και των συνταξιούχων». Χαρακτηριστικά γίνεται λόγος για «ένα νομοσχέδιο – καρμανιόλα που ξεθεμελιώνει και ενταφιάζει ό,τι έχει απομείνει στην κοινωνική ασφάλιση και τις συντάξεις».

Τέλος από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Στρατούλης σημειώνει μεταξύ άλλων πως η αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων οδηγεί σε δραματική μείωσή τους (20 έως 50%). Παράλληλα, επισημαίνει πως «οι κυβερνητικές αποφάσεις για την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης είναι κομμένες και ραμμένες στα μέτρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου» και προσθέτει πως «η μόνη αποτελεσματική απάντηση είναι η μαζική εξέγερση των εργαζομένων, των νέων και των συνταξιούχων».