Με νομοθετική ρύθμιση οι υπηρετούντες σε παράταση επικουρικοί μπορούν να εγγραφούν εκ νέου στους καταλόγους επικουρικών των ΥΠΕ πριν λήξει η θητεία τους

P


Στο νομοσχέδιο περί «Μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών» συμπεριλήφθηκε και ψηφίστηκε τροπολογία (κλικ εδώ) η οποία δίνει τη δυνατότητα, οι υπηρετούντες σε παράταση επικουρικοί, να εγγραφούν εκ νέου στους καταλόγους επικουρικών των ΥΠΕ πριν λήξει η θητεία τους.


Το ΦΕΚ στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η ρύθμιση δεν έχει μέχρι στιγμής εκδοθεί. Μόλις εκδοθεί θα το αναρτήσουμε στο Ygeianet προκειμένου οι επικουρικοί  συνάδελφοι να μπορούν να υποβάλλουν τη σχετική δήλωση στις ΥΠΕ.


Παραθέτουμε από τα πρακτικά της Βουλής της Πέμπτης 22 Νοεμβρίου 2018 την τοποθέτηση του αναπλ. Υπουργού Υγείας κ. Π. Πολάκη για το θέμα:


class=MsoNormal style=”TEXT-ALIGN: justify; MARGIN: 0cm 0cm 6pt”>ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: «Γίνεται μια αλλαγή σε σχέση με την κατάθεση υποψηφιοτήτων για την πρόσληψη επικουρικών γιατρών, όπου πρακτικά είναι δυο τα σημεία. Το πρώτο είναι ότι βγάζουμε το όριο της δεκαετίας από τη λήψη της ειδικότητας, προκειμένου κάποιος να μπορεί να προσληφθεί ως επικουρικός γιατρός και το δεύτερο είναι ότι για τους συναδέλφους, οι οποίοι υπηρετούν με διαδοχικές παρατάσεις με τελευταία που τελειώνει 31/12/2018, ένας σεβαστός αριθμός επικουρικών γιατρών, τους δίνουμε το δικαίωμα να γραφτούν από τώρα, πριν τελειώσει η θητεία τους, στους καταλόγους των επικουρικών γιατρών, ούτως ώστε από τον Ιανουάριο εάν δεν έχουν πάρει μόνιμη θέση με βάση τις εξελίξεις που γίνονται τώρα και υπάρχουν ανάγκες στα νοσοκομεία όπου τελειώνει η θητεία τους, να μπορούν να επαναπροσληφθούν έχοντας γραφτεί ήδη στον κατάλογο».


class=MsoNormal style=”TEXT-ALIGN: justify; MARGIN: 0cm 0cm 6pt”> 


class=MsoNormal style=”TEXT-ALIGN: center; MARGIN: 0cm 0cm 6pt” align=center>Συναδελφικά


class=MsoNormal style=”TEXT-ALIGN: center; MARGIN: 0cm 0cm 6pt” align=center>Δημ. Βαρνάβας