Με οριακή στελέχωση η Παθολογική του Μαμάτσειου

Σε 3 από τους 7 προβλεπόμενους παθολόγους μειώνεται από την Παρασκευή το ιατρικό προσωπικό της Παθολογικής κλινικής του Μαμάτσειου νοσοκομείου, λόγω λήξης της σύμβασης του επικουρικού παθολόγου, όπως καταγγέλλει ο Συντονιστής Διευθυντής του τμήματος, Δρ. Δημήτριος Σιμελίδης, σε επιστολή του προς τους πέντε βουλευτές της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, κρούοντας κώδωνα κινδύνου για «τις πιθανές οδυνηρές συνέπειες».
Μάλιστα η βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή, κατέθεσε σχετική αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας για τα προβλήματα που παρουσιάζονται στη λειτουργία της Παθολογικής κλινικής του Μαμάτσειου λόγω ελλιπούς στελέχωσής της.
Στην επιστολή του Παθολόγος – Διαβητολόγος κ. Σιμελίδης καλεί τους βουλευτές να προβούν σε άμεσες ενέργειες για την επίλυση προκειμένουπρος τους βουλευτές της Π.Ε. Κοζάνης αναφέρει συγκεκριμένα:
«Σας γνωρίζω ότι για την Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου μας, δυνάμεως 45 κλινών, προβλέπονται 7 ειδικοί παθολόγοι. Με την λήξη θητείας 28/11/13) και αποχώρηση του επικουρικού παθολόγου μειώνεται περαιτέρω το προσωπικό σε 3. Η διοίκηση σε επίπεδο Νοσοκομείου αλλά και σε Υγειονομικής περιφέρειας κατανοεί και ομολογεί ότι με αυτό το ελλιπέστατο προσωπικό, η μεγαλύτερη κλινική της Δυτικής Μακεδονίας και όχι μόνον, δεν μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά.
Επίσης γνωρίζει την αναλογία ιατρών / ασθενών στις παθολογικές κλινικές των όμορων Νοσοκομείων. Γνωρίζει ακόμα ότι επιμελητής της κλινικής μας, με καθολικά αναγνωρισμένη ευδόκιμη υπηρεσία σε πολλούς τομείς, αναγκάστηκε να παραιτηθεί προ έτους. Σε επιστολή του περιγράφει τις συνθήκες εργασίας με τα μελανότερα χρώματα.
Στην, προ εβδομάδος, προκήρυξη θέσεων επικουρικών ιατρών δεν προβλέφθηκε ούτε μία θέση για την κλινική μας. Καμμία πειστική απάντηση δεν λάβαμε. Δεν συγκινείται κανένας; Μέχρι πότε; Δεν υπάρχουν όρια ανευθυνότητας; Προκαλούν με τη στάση τους αυτή. Δεν αντιλαμβάνονται τις πιθανές οδυνηρές συνέπειες;
Παρακαλώ για τις άμεσες ενέργειές σας.»
Ρ.Β.