Με συγκέντρωση και συναυλία συνεχίζεται αύριο η απεργία της ΑΔΕΔΥ

p style=”margin: 0cm 0cm 0pt”>Αποκαθίσταται σταδιακά η κυκλοφορία στην οδό Σταδίου και Φιλελλήνων, καθώς ξεκίνησε η αποχώρηση από την πλ. Συντάγματος των διαδηλωτών που έπαιρναν μέρος στο συλλαλητήριο που διοργάνωσε η ΑΔΕΔΥ, η οποία πραγματοποιεί 48ωρη απεργία, αντιδρώντας σε ενδεχόμενες απολύσεις στο δημόσιο, στο καθεστώς της διαθεσιμότητας, σε ενδεχόμενη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και στη μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών.

Προηγουμένως, αντιπροσωπεία των διαδηλωτών ζήτησε να μπει στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατόν, ενώ το υπουργείο ήταν αποκλεισμένο από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Κλειστές παραμένουν οι οδοί Πανεπιστημίου, Λεωφ. Αμαλίας στο ύψος του Κοινοβουλίου και Βασ. Σοφίας στο ύψος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Στις 11.00 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ αύριο η συγκέντρωση θα γίνει στο ίδιο σημείο στη 1.00 και θα ακολουθήσει συναυλία έξω από τη Βουλή στις 3.00 μετά το μεσημέρι.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εφοριακοί, οι εργαζόμενοι στα Ταμεία, οι καθηγητές και οι νοσοκομειακοί γιατροί γι΄αυτό και τα δημόσια νοσοκομεία θα λειτουργήσουν σήμερα και αύριο με προσωπικό ασφαλείας.