Με τον παλαιο-Καραμανλή ψήφιζαν και τα δέντρα, με το νεο-Μητσοτάκη ψηφίζουν και τα ζώα!

Κάποιοι άνθρωποι είναι απύλωτοι! Δε λειτουργεί αποτελεσματικά ούτε ο φραγμός των οδόντων τους, ούτε ο ηθμός της κρίσης τους. Ανερμάτιστοι, μωροί, καιροσκόποι, τυχοδιώκτες, υποτακτικοί, ασυνείδητοι, αφελείς, υποβόλιμοι, κατά περίπτωση. Τους λες μερικές φορές και χρήσιμους ηλίθιους.

Είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση:

«Να αφήσω στην άκρη αυτά που λέγατε ότι (…) υπάρχει κάποιο μαγικό φάρμακο το οποίο εμείς για κάποιο λόγο δεν το δίνουμε στους πολίτες. Ένα από αυτά είναι ένα κτηνιατρικό που ο κ. Πολάκης έλεγε γιατί δεν το δίνουμε όταν ο CDC έλεγε ότι είναι για αγελάδες και μοσχάρια».

Προφανώς αναφέρεται στην ιβερμεκτίνη, και γιατί δεν χορηγήθηκε σε ασθενείς με covid. Προσπερνώντας το γεγονός ότι η ιβερμεκτίνη δοκιμάστηκε και σε αρκετές περιπτώσεις (ή/και χώρες) χορηγήθηκε για covid, λέει το CDC ότι είναι για αγελάδες και μοσχάρια; Η πραγματικότητα είναι ότι,  λόγω έλλειψης κάποια στιγμή στις ΗΠΑ, οι ασθενείς στράφηκαν –προφανώς πλανημένοι- σε συσκευασίες κτηνιατρικής χρήσης (και μεγαλύτερης δόσης) λόγω έλλειψης. Λέει όμως αυτό ο πρωθυπουργός –ότι δεν έχει λάβει ένδειξη για covid;

Όχι, λέει ότι το φάρμακο είναι για αγελάδες και μοσχάρια (αλήθεια γιατί όχι και για βόδια ή ταύρους –που είναι το αρσενικό του είδους- και το περιορίζει μόνο σε θηλυκά και νεαρά βοοειδή, μόνο ο ίδιος ως κτηνίατρος –εμπειρικός;- γνωρίζει). Και άντε ο ίδιος ως κτηνίατρος, φαρμακολόγος, ιατρός, επιδημιολόγος, στατιστικολόγος και φωτεινός παντογνώστης, αυτά γνωρίζει, αυτά του γράφουν, αυτά αναγιγνώσκει, αυτά λέει. Αυτά τα σκέρτσα ξέρει και μπορεί, αυτά και αποδίδει!

Όμως, οι ιατροί βουλευτές της ΝΔ, που μανιωδώς χειροκροτούσαν τις ατάκες του μεγάλου τιμονιέρη, την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να χορηγήσουν την ιβερμεκτίνη σε ασθενείς τους για την αντιμετώπιση παρασίτων (διότι το «κτηνιατρικό» φάρμακο χρησιμοποιείται σε ανθρώπους με ένδειξη τη θεραπεία φθειρίασης, στρογγυλοείδωσης, φιλαρίασης, ροδόχρου ακμής, κοκ) πού θα τους κατατάξουν, στις αγελάδες ή στα μοσχάρια; Ή μήπως στα βόδια, τα οποία σκοπίμως άφησε εκτός ο εμπειρικός φαρμακοποιός.

Και τουλάχιστον, αν δεν μπορούν να υποστηρίξουν όπως η συμπαθέστατη αγωνίστρια Ελένη Αννουσάκη προ 30ετίας ότι εκπροσωπεί στη Βουλή τα ζώα (τα πραγματικά, και μπράβο της!), ας θυμηθούν τα λόγια του Αλέξανδρινού:

Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς:

μην την εξευτελίζεις