Με τους εργαζόμενους στη φαρμακοβιομηχανία

Περιοδεία χτες στην ELPEN, για την προετοιμασία της απεργίας

Nα ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο στον «αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση», για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, ενάντια στην επίθεση που δέχονται με πρόσχημα και την καπιταλιστική κρίση, κάλεσαν τους εργαζόμενους της φαρμακοβιομηχανίας ELPEN ο Βλαντιμίρ Πάντσο, αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ) και αντιπροσωπεία στελεχών του ΠΑΜΕ και της Ομοσπονδίας του κλάδου.

Ο Β. Πάντσο μετέφερε το θερμό χαιρετισμό των μελών της ΠΣΟ από όλες τις ηπείρους, ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι η Ομοσπονδία κήρυξε την 1η Απρίλη, μέρα παγκόσμιας διαμαρτυρίας σε όλες τις ηπείρους. Υπογράμμισε ότι, ήδη, οι εργαζόμενοι βιώνουν τις επιπτώσεις της κρίσης σε όλο τον κόσμο, με τις απολύσεις, την αφαίρεση εργασιακών δικαιωμάτων, τους εκβιασμούς για μηδενικές αυξήσεις και μειώσεις μισθών κ.ά.

«Την κρίση την γέννησε ο καπιταλισμός, δεν φταίνε σε τίποτα οι εργαζόμενοι για να την πληρώσουν», είπε. «Οι επιπτώσεις της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης είναι παγκόσμιες, παγκόσμια πρέπει να είναι και η απάντηση των εργαζομένων», επισήμανε.

«Στην αυριανή (σ.σ. σημερινή) απεργία κανείς να μην κάτσει στο σπίτι του. Κανείς να μην πάει στη δουλειά. Οι εργάτες και οι εργάτριες να δώσουν δυναμική απάντηση. Να κατεβούμε στους δρόμους μαζί με τις οικογένειές μας», τόνισε από την πλευρά του ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, καλώντας τους εργαζόμενους στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια.