Μέχρι και τη γρίπη χρησιμοποίησε για αντιπολίτευση ο Μητσοτάκης

P Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η απόπειρα του Κυριάκου Μητσοτάκη να χρησιμοποιήσει την έξαρση του ιού της γρίπης στη χώρα μας  και τα θανατηφόρα κρούσματα για να επιτεθεί αντιπολιτευτικά στην κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκίνησε την ομιλία του επιτιθέμενος στην κυβέρνηση αναφέροντας: «Η γρίπη προκαλεί ανησυχία στην ελληνική κοινωνία. 40 συμπολίτες μας έχουν χάσει τη ζωή τους και πολλοί νοσηλεύονται και νοσούν από τον ιό της γρίπης».


Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέλεξε να υψώσει τους τόνους λέγοντας: «Είναι γεγονός απαράδεκτο και αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση δεν αντιμετώπισε εγκαίρως το θέμα, δεν προχώρησε στην ενημέρωση του κοινού ή στον εφοδιασμό των φαρμακείων. Η πρωτοβάθμια φροντίδα δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Περιμένουμε από την κυβέρνηση να ανταποκριθεί στα στοιχειώδη καθήκοντά της».


Στον πρόεδρο της ΝΔ απάντησε ο υπουργός Υγείας σημειώνοντας ότι  «είχαμε τη μεγαλύτερη εμβολιαστική κάλυψη από ποτέ, καθώς εμβολιάστηκαν πάνω από 2 εκατ. πολίτες», ενώ κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ για πολιτική εκμετάλλευση ενός τόσο σοβαρού θέματος.

Ο κ. Ξανθός επισήμανε ότι στη Γαλλία εξαιτίας της έξαρσης της γρίπης έχουν καταγραφεί 1.100 θάνατοι.


Τέλος, απάντησε και στους ισχυρισμούς του προέδρου της ΝΔ περί αδυναμίας του Ε.Σ.Υ. να αντιμετωπίσει την κατάσταση, τονίζοντας πως 165 κρούσματα της γρίπης νοσηλεύονται ήδη σε κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.


Από τη μεριά του και ο ίδιος πρωθυπουργός στην αρχή της ομιλίας του, σήκωσε το γάντι και απάντησε και στις καταγγελίες της ΝΔ. «Βέβαια, καινοτομήσατε σήμερα, κινδυνολογώντας ξανά για ένα ζήτημα δημόσιας υγείας, τη γρίπη. Κινδυνολογήσατε και σας απάντησε με την πρέπουσα σοβαρότητα ο υπουργός Υγείας. Είπατε ότι δεν υπάρχουν επαρκείς κλίνες στις ΜΕΘ. Θέλετε να συγκρίνουμε πόσες βρήκαμε το ’15 και πόσες είναι σήμερα; 438 ήταν το 2015 και σήμερα λειτουργούν 560 κρεβάτια. Ή μήπως να θυμηθούμε τι συνέβαινε το 2012 και 2013, όταν εκατομμύρια συμπολίτες μας ήταν έξω από το ΕΣΥ; Και τότε μας ασκούσατε κριτική, επειδή μιλούσαμε για ανθρωπιστική κρίση. Και γι’ αυτό τα πρώτα μέτρα που πήραμε ήταν γι’ αυτούς τους ανθρώπους. Σε όλα κινδυνολογείτε βέβαια» είπε ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ.