Μεγαλεπίβολες ιδέες Άδωνι

Σε κανονικότητα έχουν μετατραπεί πλέον οι μετακινήσεις γιατρών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο του ΕΣΥ με «εντέλλεσθε» από τις διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών, προκαλώντας τεράστια προβλήματα, όπως συμβαίνει με τους γιατρούς που μετακινούνται από τη Θεσσαλονίκη σε Δράμα και Ξάνθη.

«Συνάδελφοι αναγκάζονται να οδηγούν επί ώρες για να φτάσουν στην Ξάνθη και στην Δράμα, να παραλαμβάνουν 60 ασθενείς το ιστορικό των οποίων αγνοούν, να κάνουν επίσκεψη ως το βράδι και ταυτόχρονα να καλούνται στο ΤΕΠ, αφού το νοσοκομείο εφημερεύει καθημερινά, για εξωτερικά περιστατικά. Την άλλη μέρα κατάκοποι και άυπνοι να επιστρέφουν στην Θεσσαλονίκη προσπαθώντας να μην τους πάρει ο ύπνος στο τιμόνι», περιγράφει σε ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ.

Και σα να μην έφταναν όλα τα τραγικά, ο επιρρεπής σε θεατρινισμούς υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει σύστημα με περιοδεύοντες «διάσημους» γιατρούς, όπως τους χαρακτήρισε, οι οποίοι μάλιστα θα μετακινούνται όχι απλώς από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για να χειρουργούν, αλλά θα αλλάζουν και για μία εβδομάδα ΥΠΕ!

Δε ξέρουμε εαν ευοδωθεί το εγχείρημα του περιοδεύοντος μπουλουκιού, κατ΄ αντιστοιχία προς τα θεατρικά μπουλούκια του μεσοπολέμου που περιέγραψε ο Αγγελόπουλος στον «Θίασο».

Για ένα όμως είμαστε βέβαιοι: ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Άδωνις Γεωργιάδης στα τρία χρόνια που διαθέτουν ως κυβέρνηση θα κατεδαφίσουν εκ θεμελίων του ΕΣΥ.

Δε θ’  αφήσουν πέτρα στην πέτρα, εκτός αν η κοινωνία εξεγερθεί και υπερασπιστεί τα δημόσια αγαθά, τα οποία οι συγκεκριμένοι βανδαλίζουν ασύστολα..