Μένουν από υλικά τα νοσοκομεία

Χωρίς υλικά κινδυνεύουν να μείνουν τα δημόσια νοσοκομεία, λόγω των οφειλών τους προς τους προμηθευτές. Ήδη ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Ορθοπεδικού Υλικού αποφάσισε την πλήρη διακοπή προμήθειας πάσης φύσεως ορθοπεδικών υλικών, από αύριο, στο Ναυτικό Νο­σοκομείο, το 251 Αεροπορίας και το ΝΙΜΤΣ.

Παράλληλα, από την ερχόμενη Τρίτη 23 Μαρτίου ανάλογο πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν το Αττικόν, ο Ευαγγελισμός, το Θριάσιο και το Πανεπιστημιακό Ρίου. Μάλιστα, οι προμηθευτές έχουν ανακοινώσει «την κλιμακωτή, πλήρη διακοπή προμήθειας εμφυτεύσιμων ορθοπαιδικών υλικών προς τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, τα οποία θα ενημερώνονται σχετικά».

Σύμφωνα με τους προμηθευτές, η οικονομική τους κατάσταση «ελάχιστα απέχει από την πλήρη χρεοκοπία τους». Το περιθώριο δανεισμού, αναφέρουν, «έχει εξαντληθεί, αλλά και οι επιβαρύνσεις μας από τους επαχθέστατους πλέον τόκους έχουν γίνει αβάσταχτες, αφού καθιστούν ζημιογόνα τα άλλοτε θετικά οικονομικά αποτελέσματα των παρελθόντων ετών, για τα οποία έχουμε όμως καταβάλει φόρους… επί των κερδών!»

Οι προμηθευτές οίκοι του εξωτερικού, όπως υποστηρίζουν, «περικόπτουν και διακόπτουν τις πωλήσεις τους, αρνούμενοι πλέον να μας παράσχουν άλλη πίστωση και επιβάλλοντάς μας, αντίθετα, τόκους για τα υπερήμερα χρέη μας προς αυτούς». Καταλήγοντας οι προμηθευτές υπογραμμίζουν: οι εργαζόμενοι στις εταιρείες μας ζουν με καθημερινή αγωνία για την επόμενη ημέρα, καθώς βλέπουν τη μία μετά την άλλη τις επιχειρήσεις του κλάδου να χρεοκοπούν και να κλείνουν, με αυξανόμενο πλέον ρυθμό.