Μεσολόγγι: Με έναν αναισθησιολόγο λειτουργεί το νοσοκομείο

Επιστολή στην υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, με αίτημα την άμεση κάλυψη της κενής θέσης γιατρού αναισθησιολόγου από σήμερα Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, απέστειλε ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Ιωάννης Χρ. Αναγνωστόπουλος.

Ειδικότερα, στην επιστολή του δημάρχου αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Σας παρακαλώ όπως μεριμνήσετε για την άμεση απόσπαση στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου ενός τουλάχιστον ιατρού με την ειδικότητα αναισθησιολόγου, αφού από την προσεχή Δευτέρα 25/1/2010 στη διάθεση της ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου θα υπάρχει μόνο ένας ιατρός με την ειδικότητα αυτή.

Γίνεται αντιληπτό ότι εάν δεν υπάρξει άμεση απόσπαση ιατρού η συνολική λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου θα είναι προβληματική και άκρως επικίνδυνη για τους ασθενείς.

Επιπρόσθετα θέλω να σας ενημερώσω ότι η 6η ΥΠΕ αδράνησε να προωθήσει λύση στο πρόβλημα αφού είχε ενημερωθεί έγκαιρα για την αποχώρηση με άδεια τοκετού της ιατρού, ενώ το τελευταίο διάστημα το αναισθησιολογικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου λειτουργούσε με δύο αναισθησιολόγους με αποτέλεσμα από τον Οκτώβριο του 2009 έως και σήμερα εννέα εφημερίες το μήνα να μένουν ακάλυπτες.