ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ -Ποδαρικό με 3.100 νοσηλευτές

 

Στις αρχές Ιανουαρίου αναμένεται να αποσταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η πρώτη μεγάλη προκήρυξη του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη με σειρά προτεραιότητας περίπου 3.100 νοσηλευτών στα νοσοκομεία της χώρας.

Αν και ο σχεδιασμός του ΑΣΕΠ προέβλεπε ότι η σχετική προκήρυξη να αποσταλεί για δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο εντός του μήνα, εντούτοις το υπουργείο Υγείας δεν έχει καταλήξει ακόμη στις θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού που θα περιληφθούν σε αυτή.

Υπενθυμίζεται ότι η νέα ενιαία προκήρυξη που ετοιμάζει το ΑΣΕΠ προέκυψε από την ενοποίηση δύο παλαιών προκηρύξεων νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς από το υπουργείο Υγείας αποφασίστηκε να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες από τις κενές θέσεις που καταγράφονται στα νοσοκομεία της χώρας για το τρέχον έτος. Οι δύο προκηρύξεις Η πρώτη προκήρυξη, που είχε σταλεί μάλιστα από το ΑΣΕΠ για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αλλά πάγωσε, προέβλεπε την κάλυψη 1.727 θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ, εκ των οποίων όμως αφαιρέθηκαν οι 419 θέσεις, οι οποίες θα καλυφθούν από τον κυλιόμενο πίνακα επιλαχόντων. Η δεύτερη προκήρυξη αφορούσε 1.400 θέσεις νοσηλευτών όλων των κατηγοριών (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ). Ωστόσο, μετά την απόφαση να προχωρήσει σε μία ενιαία διαδικασία η πλήρωση των θέσεων για τα νοσηλευτικά ιδρύματα, στην ενιαία προκήρυξη δεν θα περιληφθούν οι 220 θέσεις που αφορούν την κατηγορία της Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης. Οι συγκεκριμένες θέσεις θα αντικατασταθούν από ισάριθμες θέσεις ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ έπειτα από σχετικά αιτήματα που θα υποβάλουν οι φορείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Υγείας φαίνεται να έχει καταλήξει στις θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού, οι οποίες θα είναι περίπου στις 3.100, αλλά δεν έχει αποστείλει την προκήρυξη στο υπουργείο Εργασίας προκειμένου να καθοριστούν οι θέσεις που θα καλυφθούν από τα προστατευόμενα άτομα του Ν. 2643/98.

Εκτιμάται πως στα τέλη του έτους ή στις αρχές του Ιανουαρίου το υπουργείο Υγείας θα στείλει στο ΑΣΕΠ το προσχέδιο της προκήρυξης προκειμένου η Ανεξάρτητη Αρχή να προχωρήσει στην έκδοση της προκήρυξης.

Στο ΑΣΕΠ πάντως έχει ανάψει το πράσινο φως προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες πρόσληψης μόνιμου προσωπικού σε φορείς του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου τού υπουργείου Εσωτερικών για την «αναμόρφωση των προσλήψεων» και ως πρώτη προτεραιότητα για την Ανεξάρτητη Αρχή τίθεται η προκήρυξη του υπουργείου Υγείας.

Σημειώνεται ότι η ενιαία προκήρυξη θα περιλαμβάνει θέσεις των κατηγοριών Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Μεταξύ των ειδικοτήτων που θα προκηρυχθούν θα περιλαμβάνονται θέσεις: ΠΕ Νοσηλευτικής, ΤΕ Νοσηλευτών, ΤΕ Μαιευτικής, ΤΕ Μαιών, ΤΕ Επισκεπτών Υγείας, ΤΕ Ραδιολογίας- Ακτινολογίας, ΔΕ Αδελφών Νοσοκόμων, ΔΕ Νοσηλευτών κ.ά.

Ανάμεσα στους φορείς που θα κληθούν να προσλάβουν το μόνιμο προσωπικό για την κάλυψη των αναγκών του νοσοκομείων περιλαμβάνονται: ΑΟΝΑ «Άγιος Σάββας», ΓΝΑ «Ευαγγελισμός», ΓΝΑ «Κοργιαλένειο- Μπενάκειο», Γ.Ν. Ιωνίας «Κωνσταντοπούλειο», ΝΘΠ «Η Παμμακάριστος», Γ.Ν. Πειραιά «Τζάνειο», ΠΓΝ «Αττικόν», ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου», ΓΝΘ «Άγιος Παύλος», ΓΝΘ «Ιπποκράτειο», Γ.Ν. Βόλου, Γ.Ν. Λαμίας, Γ.Ν. Ιωαννίνων «Χατζηκώστα», Γ.Ν. Καλαμάτας, Γ.Ν. «Αλεξάνδρα», Γ.Ν. Μελισσίων «Αμαλία Φλέμινγκ», Γ.Ν. Σερρών, Γ.Ν. Χανίων, ΓΝΑ «ΚΑΤ», ΓΝΘΘΑ «Σωτηρία», ΓΝΑ «Λαϊκό», ΑΟΝΘ «Θεαγένειο», ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης, Γ.Ν. Δράμας, Γ.Ν. Λιβαδειάς, Γ.Ν. «Άργους», Γ.Ν. Καλαμάτας, Γ.Ν. Πατρών «Άγιος Ανδρέας», Γ.Ν. Πύργου, Γ.Ν. Σπάρτης, Γ.Ν. Τρίπολης κ.ά.