Μετά τις εκλογές η μονάδα του ΟΚΑΝΑ

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

Εν μέσω αντιδράσεων των εργαζομένων του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, ξεκινά, μετά τις εκλογές, η λειτουργία της νέας μονάδας του ΟΚΑΝΑ, εντός του αύλειου χώρου του νοσοκομείου. Στις 18 Σεπτεμβρίου θα γίνουν οι προσλήψεις προσωπικού. Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, Κωστής Μπάλλας, που βρέθηκε την περασμένη Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη.

 Στις αντιδράσεις των εργαζομένων, που επισημαίνουν ότι κινδυνεύει η ασφάλεια των ίδιων αλλά και των ασθενών και των συνοδών τους, ο Κ. Μπάλλας απάντησε ότι υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια μέσα στο ΑΧΕΠΑ, καθώς η μονάδα θα λειτουργήσει σε χώρο περιφραγμένο, μέχρι το μεσημέρι και μόνο με ραντεβού.

Η μονάδα θα εξυπηρετήσει αρχικά 300 εξαρτημένα άτομα, ενώ προοδευτικά αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός τους, καθώς στη Θεσσαλονίκη 750 εξαρτημένα άτομα βρίσκονται στις λίστες αναμονής του ΟΚΑΝΑ, με χρόνο αναμονής τα τρία χρόνια.

Παρόμοιες μονάδες πρόκειται να δημιουργηθούν και να λειτουργήσουν και στα νοσοκομεία Ξάνθης, Καβάλας, Βέροιας και Κατερίνης, τόνισε ο πρόεδρος της 4ης Διοικητικής Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης, Βασίλης Δελής. Πρόσθεσε ότι, σε συνεργασία του ΟΚΑΝΑ με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, και αμέσως μετά τις εκλογές, θα ξεκινήσει το πρόγραμμα «Πράσινη Παρέμβαση», στο πλαίσιο του οποίου πρώην χρήστες θα ασχολούνται με βιολογικές καλλιέργειες σε αγρόκτημα που θα δημιουργηθεί στην Ξάνθη σε έκταση που ανήκει στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου.