Mετά το ξήλωμα ο πρωθυπουργός υπόσχεται «ριζικό εκσυγχρονισμό» στο ΕΣΥ

Ενόψει ευρωεκλογών θυμήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη δωρεάν δημόσια υγεία, την οποία η πολιτική της κυβέρνησής του έχει κάνει «φύλλο και φτερό»

Σε επιστήμη έχει αναγάγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την τακτική διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και της ακατάληπτης παραπληροφόρησης, με την τάση του αυτή να διογκώνεται έτι περαιτέρω σε προεκλογικές περιόδους, ειδικά στην τωρινή δημοσκοπική συγκυρία, όπου το ενδεχόμενο απωλειών για την παράταξη και την κυβέρνησή του φαντάζει απειλητικό.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η σημερινή μίνι περιοδεία του πρωθυπουργού στη Δυτική Αττική, συγκεκριμένα σε ένα βυζαντινό μνημείο, ένας βοτανικό κήπο και σε ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστημιακά νοσοκομεία του λεκανοπεδίου, το «Αττικόν», όπου με περισσή υποκρισία υποσχέθηκε «ριζικό εκσυγχρονισμό των βασικών υποδομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας», την ώρα που όλες οι ενέργειες της κυβέρνησής του επισπεύδουν την κατεδάφισή του.

Είχε μάλιστα το θράσος ο κ. Μητσοτάκης να θέσει και διετές χρονοδιάγραμμα για την «ανάταξη» του ΕΣΥ, με την αύξηση των ΜΕΘ – αυτών που δεν ήταν απαραίτητες κατά τον ίδιο την περίοδο της πανδημίας -να είναι, όπως είπε, «το μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση», επαναλαμβάνοντας τα γνωστά παραμύθια.

Φυσικά, ο πρωθυπουργός δεν άφησε ανεκμετάλλευτη τη στιγμή για να συνδέσει τις υποσχέσεις του για το ΕΣΥ με το Ταμείο Ανάκαμψης τις ευρωεκλογές της 9ης Μαΐου.

Να σημειωθεί ότι μεταξύ αυτών που υποδέχθηκαν κι ενημέρωσαν τον Πρωθυπουργό ήταν ο Υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο οποίος επανήλθε σήμερα στις σοκαριστικές του δηλώσεις για τις γυναικοκτονίες, επιμένοντας πως αποτελούν επιστημονική τοποθέτηση.

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού

Ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της δεύτερης τετραετίας της Νέας Δημοκρατίας είναι ο ριζικός εκσυγχρονισμός βασικών υποδομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Και πράγματι, με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης γίνονται σήμερα πολύ σημαντικές παρεμβάσεις σε όλη την επικράτεια, από τα μεγάλα μας νοσοκομεία μέχρι τα μικρά κέντρα υγείας, με έργα τα οποία έχουν ήδη αρχίσει και παραδίδονται και θα έχουν ουσιαστικά ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Εδώ, στο “Αττικό” Νοσοκομείο, ένα νοσοκομείο πανεπιστημιακό, “ναυαρχίδα” για ολόκληρο το λεκανοπέδιο, γίνεται μια πολύ σημαντική παρέμβαση στα τμήματα επειγόντων περιστατικών. Διότι καταλαβαίνω απόλυτα την -θα έλεγα- οργή, συχνά, των πολιτών από τον τρόπο με τον οποίο έβλεπαν τις υποδομές, ειδικά στα τμήματα επειγόντων περιστατικών, που δεν νομίζω ότι ήταν αντίστοιχες ενός Εθνικού Συστήματος Υγείας του 21ου αιώνα.

Κάνουμε λοιπόν και εδώ μια σημαντική παρέμβαση στα τμήματα επειγόντων περιστατικών, διπλασιάζοντας ουσιαστικά την επιφάνεια και ταυτόχρονα δημιουργώντας και πολύ σύγχρονες υποδομές για να μπορούμε να περιθάλψουμε οποιοδήποτε περιστατικό με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα, όσο σοβαρό και αν είναι αυτό.

Σήμερα, 9 Μαΐου, είναι η ημέρα της Ευρώπης. Και καθώς σε ένα μήνα από τώρα θα έχουμε ευρωεκλογές, είναι καλό να θυμόμαστε το ευρωπαϊκό αποτύπωμα της συμμετοχής της πατρίδας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, το οποίο το βλέπουμε έμπρακτα και εδώ, στο “Αττικό” Νοσοκομείο.

Το Ταμείο Ανάκαμψης, 36 δισεκατομμύρια ευρώ, είναι ένα μόνο, σημαντικό, από τα πολλά χρηματοδοτικά εργαλεία, τα οποία αξιοποιεί η χώρα μας για παρεμβάσεις σε ένα μεγάλο εύρος αντικειμένων. Και νομίζω ότι είναι πάντα καλό να αναλογιζόμαστε πόσο ωφελημένοι είμαστε από τη συμμετοχή της πατρίδας μας στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και γιατί αυτά τα οποία συμβαίνουν στην Ευρώπη μας αφορούν. Μας αφορούν όλες και όλους και αυτός είναι ένας ακόμα λόγος που η συμμετοχή στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου έχει τόσο ξεχωριστή σημασία.

Συγχαρητήρια και πάλι στο ΤΑΙΠΕΔ, στο Υπουργείο, στο Νοσοκομείο γι’ αυτή την άριστη συνεργασία. Και πιστεύω πράγματι ότι σε δύο χρόνια από τώρα, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι παρεμβάσεις που δρομολογούνται, οι πολίτες θα μπορούν πραγματικά να πειστούν ότι δουλεύουμε εντατικά για να δημιουργήσουμε ένα νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας που να τους αξίζει και που να μπορεί να αντιμετωπίζει κάθε ιατρική τους ανάγκη, όσο σοβαρή και αν είναι αυτή.