Μετακινήσεις ειδικευομένων στις ιδιωτικές κλινικές

Χωλότητα υποδύθηκε η κυβέρνηση όσες φορές χρειάστηκε να ενισχύσει το ΕΣΥ. Κουτσαίνει στην εκταμίευση εφημεριών, παριστάνει την τυφλή στην υπογραφή προσλήψεων γιατρών στα Νοσοκομεία και γεμίζει φλύκταινες στο ενδεχόμενο να επιτάξει ιδιωτικά Νοσοκομεία, ώστε ν΄ αποφευχθεί η κατάρρευση του ΕΣΥ.  

Ως εκ θαύματος η ίδια κυβέρνηση αναδεικνύεται σε δρομέα ολυμπιακών επιδόσεων όταν πρόκειται ν΄ ασχοληθεί με τους ιδιωτικούς ομίλους υγείας. Εν μέσω πανδημίας διπλασιάζει το νοσήλιο στις ΜΕΘ των ιδιωτικών κλινικών, φροντίζει να τις κρατήσει καθαρές από covid, διπλασιάζει το νοσήλιο ακόμη και για τα κοινά κρεβάτια και περιμένει υπομονετικά να φιλοτιμηθούν οι ίδιες να παραχωρήσουν κάποιο παράρτημα για τις ανάγκες της πανδημίας, απ΄ αυτά τα παρατήματα που δε διαθέτουν ούτε ΜΕΘ, ούτε ΜΑΦ, ούτε παθολογική και πνευμονολογική κλινική.

Όμως κι όταν οι ιδιωτικές κλινικές δείξουν μεγαθυμία και παραχωρήσουν κτίρια, δείχνουν απρόθυμες να παραχωρήσουν προσωπικό. Και τότε αναλαμβάνει ανερυθρίαστα το υπουργείο Υγείας χρέη Μεταγωγών, μετακινώντας ειδικευόμενους από Νοσοκομεία του ΕΣΥ στις ιδιωτικές κλινικές, όπως συνέβη στο ΛΗΤΩ του ομίλου ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ.
 
Ο εν λόγω όμιλος πριν λίγο καιρό διαφήμιζε τη συνεργασία του με το μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων καθηγητή κ. Γώγο, ο οποίος «εντάσσεται πλέον στο επιστημονικό δυναμικό του Metropolitan General αναλαμβάνοντας τη διεύθυνση της Παθολογικής-Λοιμωξιολογικής Κλινικής, ενώ παράλληλα θα συμμετέχει στο Επιστημονικό Συμβούλιο και θα προεδρεύει στην Επιτροπή Λοιμώξεων».

Αφού λοιπόν ο όμιλος διαθέτει Λοιμωξιολογική Κλινική προς τι η μετακίνηση ειδικευομένων στο ΛΗΤΩ για να καλύψουν τις ανάγκες νοσηλείας ασθενών; Ακόμη και αν τη μετακίνηση ζήτησε ο κ. Γώγος, πρόκειται για πρωτοφανή δουλικότητα του υπουργείου Υγείας που εξέδωσε απόφαση μετακίνησης 5 ειδικευόμενων στο ΛΗΤΩ (εδώ).

Να τελειώσουν αυτές οι αθλιότητες!

Μετά την ΟΕΝΓΕ και την ΕΙΝΑΠ πρέπει όλες οι Ενώσεις Γιατρών ανά την Ελλάδα, καθώς και οι Ιατρικοί Σύλλογοι, να ενώσουν την κραυγή τους ώστε ν΄ ανακληθεί άμεσα η μετακίνηση των ειδικευόμενων στο ιδιωτικό νοσηλευτήριο.