Μετακόμιση-εξπρές του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου

Αρον άρον μεταφέρεται το 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης στις νέες του υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις δίπλα στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου». Η εντολή δόθηκε προφορικά στους υπευθύνους του στρατιωτικού νοσοκομείου, το οποίο σήμερα στεγάζεται στα παλιά κτίρια της λεωφόρου Κωνσταντίνου Καραμανλή, στο κέντρο της πόλης.

Σε σύσκεψη με το προσωπικό του νοσοκομείου, ο διευθυντής του ταξίαρχος Φρόνης ανακοίνωσε την απόφαση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας για μετακόμιση στις νέες εγκαταστάσεις έως το Σάββατο 25 Αυγούστου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίσπευση των διαδικασιών μεταφοράς σχετίζεται με την πρόθεση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας το νέο 424 ΓΣΝΕ να είναι σε λειτουργία κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της 72ης ΔΕΘ.

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι εκτιμούν ότι το νέο νοσοκομείο δεν είναι ακόμη έτοιμο. «Θέλουμε πιο πολύ από τον καθένα να πάμε στο νέο νοσοκομείο. Ομως, αυτό ακόμη δεν είναι έτοιμο.

Το έργο δεν έχει επίσημα παραληφθεί. Επιπλέον, απουσιάζει ο ξενοδοχειακός εξοπλισμός, το νερό δεν είναι πόσιμο, δεν έχει τοποθετηθεί τηλεφωνικό κέντρο και δεν υπάρχει τμήμα διαχείρισης αποβλήτων», δήλωσε στον ΕΤ ο πρόεδρος του πολιτικού προσωπικού του 424, κ. Α. Κούρτης. Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόγραμμα εκπαίδευσης του τεχνικού προσωπικού στις νέες εγκαταστάσεις ξεκίνησε στα μέσα Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στα τέλη Οκτωβρίου.

«Θεωρούσαμε, επομένως, ότι θα μεταφερθούμε το Νοέμβριο, έχοντας στη διάθεσή μας όλο τον απαραίτητο χρόνο για να προσαρμοστούμε στις νέες εγκαταστάσεις», πρόσθεσε.

To ακτινολογικό

Ηδη άρχισε η μεταφορά γραφείων και άλλων αντικειμένων. Αδιευκρίνιστο παραμένει το τι θα γίνει με το ακτινολογικό τμήμα του νοσοκομείου, καθώς η τοποθέτησή του στις νέες εγκαταστάσεις είναι χρονοβόρα και απαιτείται ειδική άδεια. Επίσης στον «αέρα» βρίσκεται και το πάγιο αίτημα του πολιτικού προσωπικού για προσλήψεις.

Το νέο 424, δυναμικότητας 707 κλινών, έχει 17 κλινικές και 15 χειρουργεία και θα μπορεί να ανταποκριθεί ακόμη και στις ανάγκες νοσηλείας σε περίπτωση πυρηνικής και βιοχημικής προσβολής.

Η κατασκευή του νέου νοσοκομείου ξεκίνησε το 2001. Κόστισε περίπου 60 δισεκατομμύρια δραχμές και μεταξύ άλλων διαθέτει δύο ελικοδρόμια και πυρηνικό καταφύγιο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, μόνο για την προμήθεια ξενοδοχειακού και ιατρικού εξοπλισμού θα απαιτηθούν 180 εκατομμύρια ευρώ.

ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

Ελεύθερος Τύπος