Μετέωρη η αλλαγή του management στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν»

Φρένο» στη διαδικασία εκχώρησης σε ιδιώτες του management του νοσηλευτικού ιδρύματος «Ερρίκος Ντυνάν», αποφάσισε να βάλει το Υπουργείο Υγείας, ασκώντας το δικαίωμα ελέγχου και προστασίας του δημοσίου συμφέροντος που του δίδει ο νόμος.

Σε κάθε περίπτωση οι όποιες εξελίξεις θα πρέπει να αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα και αυτή τη στιγμή τουλάχιστον δεν μπορεί να προεξοφληθεί η εξέλιξη της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Χαρακτηριστική είναι η ολιγόλογη ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας βάσει της οποίας οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αναμένουν και επισήμως τη σύμφωνη γνώμη του κ. Αβραμόπουλου, ο οποίος δείχνει να έχει αιφνιδιαστεί από τις εξελίξεις: «Μόλις ενημερώθηκε ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, απέστειλε επείγουσα επιστολή προς τον πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» επισημαίνοντας ότι το ζήτημα αυτό εμπίπτει στην αρμοδιότητα ελέγχου του Υπουργείου Υγείας, που είναι επιφορτισμένο με την προστασία του δημοσίου συμφέροντος. Την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον πρόεδρο και το Δ.Σ. του νοσηλευτικού ιδρύματος προκειμένου να διευκρινιστεί το όλο θέμα».

Το θέμα πάντως έχει λάβει και πολιτικές διαστάσεις αφού κάποιοι μίλησαν για συμφωνίες κάτω από το τραπέζι στο χώρο της Υγείας. Πριν από λίγες ημέρες ο διοικητής του Ερυθρού Σταυρού στο οποίο ανήκει το Ερρίκος Ντυνάν, ανακοίνωσε πως από 1ης Ιανουαρίου το Υγεία θα αναλάβει τη διοίκηση του εν λόγω Νοσοκομείου. Από την πλευρά της η διοίκηση του Υγεία έλεγε πώς ναι μεν «μας ενδιαφέρει κάτι τέτοιο, αλλά δεν έχουμε καταλήξει σε αποφάσεις αφού θα πρέπει να δούμε τις επιμέρους λεπτομέρειες μίας ενδεχόμενης σύμβασης».

Την ίδια στιγμή Ιατρικό και Euromedica φαίνεται να εκμεταλλεύθηκαν τη διαφωνία και υπέγραψαν τη σχετική σύμβαση με το Ερρίκος Ντυνάν. Παράλληλα, στη Βουλή κυκλοφόρησαν έντονες φήμες περί ανάλογης κατάληξης του management του Ωνασείου στο Υγεία. Τα σενάρια πυροδότησε και η τοποθέτηση δύο γιατρών του Υγεία στο διοικητικό συμβούλιο του Ωνασείου από τον υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο. Η έκταση όμως που πήρε η υπόθεση ανάγκασε τη διοίκηση του Υγεία να τους ζητήσει να μην συμμετάσχουν στο Δ.Σ. του Ωνασείου, γεγονός που τελικά έγινε