ΜΕΘ Θα λειτουργήσουν μετά την πανδημία της γρίπης!

Μετά το τέλος της πανδημίας γρίπης αναμένεται να ανοίξουν τα 150 κλειστά κρεβάτια εντατικής θεραπείας στη χώρα μας.

Όπως καταγγέλλουν τα μέλη της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑΣΟΝΟΠ), ακόμη κι αν προσλαμβάνονταν άμεσα οι 6.100 νοσηλευτές που έχει εξαγγείλει το υπουργείο Υγείας, οι ΜΕΘ πάλι δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν για τους επόμενους τρεις μήνες.

Αιτία γιΆ αυτό είναι ότι το νοσηλευτικό προσωπικό που προσλαμβάνεται διαθέτει το βασικό τίτλο σπουδών, αλλά χωρίς εξειδίκευση, ενώ στερείται των ειδικών γνώσεων που απαιτούνται προκειμένου να στελεχώσει άμεσα ένα τμήμα ΜΕΘ.

Σύμφωνα με την ΠΑΣΟΝΟΠ, ο χρόνος εξειδίκευσης για έναν νοσηλευτή ΜΕΘ ανέρχεται σε έξι μήνες, που στην καλύτερη των περιπτώσεων και με εντατικοποίηση της εκπαίδευσης μπορεί να μειωθεί κατά το ήμισυ (τρεις μήνες). Επίσης κανείς δεν εγγυάται ότι όλο το νοσηλευτικό προσωπικό που προσλαμβάνεται μπορεί να αντεπεξέλθει στις δύσκολες συνθήκες εργασίας των ΜΕΘ, που απαιτούν από τους νοσηλευτές να διαθέτουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και προσόντα.

“Η σημερινή πολιτική ηγεσία επιδίδεται μέχρι σήμερα σε μια άτυπη πλειοδοσία, εξαγγέλλοντας 6.100 προσλήψεις, την ίδια στιγμή που ΅παγώνειΆ την πρόσληψη 1.726 συναδέλφων μέσω της προκήρυξης 7Κ/2009”, τονίζουν τα μέλη της ΠΑΣΟΝΟΠ.

Αυξάνονται τα κρούσματα της γρίπης Α

Στο μεταξύ αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα της νέας γρίπης στη χώρα μας έχοντας ξεπεράσει τα 2.867. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, από χθες έκλεισαν τα τμήματα A2, Β1 και Γ1 του Γενικού Λυκείου Νέας Τρίγλιας στη Χαλκιδική, καθώς και η δευτέρα τάξη του 24ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών, εξαιτίας συρροής κρουσμάτων γρίπης.

Την ίδια στιγμή, κλειστό είναι από χθες και το 1ο Γενικό Λύκειο Κουφαλίων, ενώ θετικοί στη νέα γρίπη είναι μία δασκάλα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Τριανδρίας, ένας μαθητής του τμήματος Β2 κι ένας καθηγητής στο ΓΕΛ του Αριστοτελείου Κολεγίου, ένας μαθητής στο 3ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών, μία καθηγήτρια του ΔΕΛΑΣΑΛ, μία μαθήτρια του 3ου Γυμνασίου Ευόσμου κι ένας μαθητής του τμήματος ΑΤ1 του 1ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.