ΜΕΘΑΝΑ Ο αγροτικός «τακτοποιήθηκε» στο Τζάνειο

ΔΙΘΕΣΙΟ ΙΑΤΡΕΙΟ, αλλά με… έναν γιατρό έχουν τα Μέθανα καθώς, όπως καταγγέλλουν παράγοντες της περιοχής, ο δεύτερος αγροτικός γιατρός «τακτοποιήθηκε» στο Τζάνειο Νοσοκομείο, με απόφαση του υπουργείου Υγείας.

Η μοναδική γιατρός του Περιφερειακού Ιατρείου Μεθάνων αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες όλων των κατοίκων. Αν αρρωστήσει ή χρειαστεί να λείψει για άλλο λόγο, το ιατρείο παραμένει κλειστό! Κι αυτό την ώρα που οι περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής είναι ηλικιωμένοι με χρόνια προβλήματα υγείας.

Ο αγροτικός γιατρός τοποθετήθηκε στα Μέθανα τον περασμένο Οκτώβριο. Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Μεθάνων κ. Χρήστος Πάλλης, «ο γιατρός δεν εμφανίστηκε ποτέ στο περιφερειακό ιατρείο, ενώ σχεδόν αμέσως υπογράφηκε η απόσπασή του στο Τζάνειο του Πειραιά». Η απόσπαση εγκρίθηκε «λόγω επιτακτικών και άμεσων αναγκών», όπως αναφέρεται στο έγγραφο που υπογράφει ο υφυπουργός Υγείας Α. Γιαννόπουλος.

Στα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου – και αφού προηγήθηκαν διαμαρτυρίες – η απόσπαση του γιατρού ανακλήθηκε για να ξανατεθεί σε ισχύ έναν μήνα αργότερα, με μια μικρή τροποποίηση. Η σχετική απόφαση του υπουργείου Υγείας επιτρέπει στον γιατρό να επισκέπτεται τα Μέθανα μια ή δυο φορές την εβδομάδα.

Ο γιατρός αποφάσισε να βρίσκεται στα Μέθανα μια φορά την εβδομάδα, κάθε Τρίτη. Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Γαλατά και των γύρω περιφερειακών ιατρείων, την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου – που έπρεπε να εφημερεύσει – απουσίαζε χωρίς καν να έχει ειδοποιήσει!