ΜΕΤΩΠΟ

Με ενδιαφέρον πληροφορηθήκαμε ότι ο Υπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μόλις έμαθε για τις άθλιες συνθήκες στην Ψυχιατρική κλινική του Αγία Όλγα, απέλυσε το Διοικητή του Νοσοκομείου!

Καλωσορίζουμε τον κ. Χρυσοχοΐδη  στην Ελλάδα 2.0.

Προφανώς  ο νέος Υπουργός Υγείας τώρα ανακαλύπτει την ελληνική πραγματικότητα.

Όμως, οι προηγούμενοι Υπουργοί Υγείας (κκ. Πλεύρης και Γκάγκα) δεν του άφησαν μόνο ανίκανες διοικήσεις νοσοκομείων (τις οποίες απολύει).

Άφησαν και κάποιες σημαντικές εκκρεμότητες, για τις οποίες μάλλον δεν τον ενημέρωσαν (αν και ακατανόητο μιας και ανήκουν στην ίδια κυβέρνηση, ή όχι;).

Ειδικά για τους γιατρούς του ΕΣΥ, το ΜΕΤΩΠΟ με ανακοίνωσή του πληροφορεί τον κ. Χρυσοχοΐδη ότι:

Οι μισθοί γιατρών ΕΣΥ είναι από τους χαμηλότερους στην Ευρωπαϊκή Ένωση (με ετήσιο εισόδημα μέχρι και 50% λιγότερο από το 2010), με αποτέλεσμα να είμαστε πρώτοι στην ΕΕ σε παραιτήσεις γιατρών και φυγή στο εξωτερικό.

Η υποστελέχωση των νοσοκομείων μετράει περισσότερα από 6000 κενά γιατρών ΕΣΥ, και πολλά νοσοκομεία έχουν καταρρεύσει (σύντομα αναμένεται και αλλά να έχουν την ίδια μοίρα).

Εκκρεμεί από νομοθέτηση της κ. Γκάγκα η αναπροσαρμογή του επιδόματος αγόνου γιατρών, το οποίο είναι αμετάβλητο από το μακρινό 1983 (11 ευρώ μικτά το μήνα για νεοδιόριστοι γιατρό!!), καθώς και πλαίσιο κινήτρων προσέλκυσης και παραμονής γιατρών στα νησιά.

Και καταλήγει το ΜΕΤΩΠΟ:

Αναμένουμε με ενδιαφέρον τα άμεσα αντανακλαστικά του υπουργού κ. Χρυσοχοΐδη, ώστε να επιλύσει τα παραπάνω θέματα, όπως επέδειξε στις απολύσεις διοικήσεων.

Και αν το επιθυμεί, μπορούμε πολλά περισσότερα να του γνωστοποιήσουμε για την υγεία στην Ελλάδα 2.0.

Αρκεί να έχει διάθεση ν΄ ακούσει, να διαβάσει και να μάθει..