Μέτωπο Γιατρών: Όχι παιχνίδια με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο

«Διαχρονικά στον ΠΙΣ εκλέγονταν Πρόεδροι ευρείας πλειοψηφίας, ώστε να διαθέτουν κύρος και να ανταποκρίνονται με επάρκεια στη διοίκηση του Συλλόγου. Δυστυχώς πριν λίγες μέρες, για πρώτη φορά στην ιστορία του ΠΙΣ, εκλέχτηκε Πρόεδρος και προεδρείο μειοψηφίας, ξεκινώντας μια θητεία μεγάλων δυσλειτουργιών και απαξίωσης για τον ανώτατο φορέα εκπροσώπησης της ιατρικής κοινότητας». Αυτό καταγγέλλουν σε ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι του Αγωνιστικού Μετώπου Γιατρών Δημήτρης Βαρνάβας και Μιχάλης Ψαλτάκος, ζητώντας από το προεδρείο του  ανώτατου φορέα εκπροσώπησης της ιατρικής κοινότητας, να σεβαστεί τις δημοκρατικές διαδικασίες στις συνεδριάσεις του καθώς και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα τα μέλη του Μετώπου στο ΔΣ του ΠΙΣ Βαρνάβας Δημήτρης και Ψαλτάκος Μιχάλης αναφέρουν:

«Διαχρονικά στον ΠΙΣ εκλέγονταν Πρόεδροι ευρείας πλειοψηφίας, ώστε να διαθέτουν κύρος και να ανταποκρίνονται με επάρκεια στη διοίκηση του Συλλόγου. Δυστυχώς πριν λίγες μέρες, για πρώτη φορά στην ιστορία του ΠΙΣ, εκλέχτηκε Πρόεδρος και προεδρείο μειοψηφίας, ξεκινώντας μια θητεία μεγάλων δυσλειτουργιών και απαξίωσης για τον ανώτατο φορέα εκπροσώπησης της ιατρικής κοινότητας.

Προηγήθηκαν φαινόμενα πρωτόγνωρα. Οι εκλογές που έγιναν τον Μάρτιο στιγματίστηκαν από φαινόμενα νοθείας, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν και να διενεργηθούν νέες εκλογές τον Ιούνιο, μετά τις οποίες η παράταξη Εξαδάκτυλου δε διαθέτει πλέον αυτοδυναμία, εξαιτίας της διάσπασης που υπέστη λόγω της εμπλοκής της στη νοθεία.

Αμέσως μετά τη μειοψηφική εκλογή, η παράταξη Εξαδάκτυλου εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία κάνει λόγο για εκλογές «που παρανόμως διέταξε ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός».

Φαίνεται πως ο κ. Εξαδάκτυλος, καθώς και η ομάδα νοθείας που τον περιβάλλει, είναι αμετανόητοι και ικανοί να υπονομεύσουν ακόμη και την ίδια την εκλογή τους.

Εν ολίγοις αποκαλούν παράνομες τις εκλογές του Ιουνίου, συνεπώς παράνομο και το Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο αναδείχτηκε απ΄ αυτές, καθώς και ο Πρόεδρος που υπογράφει την ανακοίνωση!

Βεβαίως το Συμβούλιο Επικρατείας αποφάνθηκε ρητά πως είναι νόμιμη η υπουργική απόφαση Ξανθού που ακύρωσε τη διαδικασία των νόθων εκλογών. Εντούτοις φαίνεται πως η ομάδα Εξαδάκτυλου επιθυμεί διακαώς να ακυρώσει και τις δεύτερες εκλογές με νέες προσφυγές στα δικαστήρια και ορατό το ενδεχόμενο να προκαλέσει χάος στον ΠΙΣ.

Καλούμε τον κ. Εξαδάκτυλο και το προεδρείο μειοψηφίας να πάψει τα άθλια παιχνίδια με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, να σεβαστεί τις δημοκρατικές διαδικασίες στις συνεδριάσεις του ΔΣ τις οποίες ήδη καταπατά κατάφωρα και εκδικητικά και τέλος τον καλούμε να σεβαστεί τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στον ΠΙΣ.