ΜΕΤΩΠΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ: Addito salis grano

Κατηγορηματικά αντίθετος στην αύξηση των μισθών των γιατρών δήλωσε χτες, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΜΕΤΩΠΟ Νοσοκομειακών Γιατρών.

Και δεν έμεινε μόνον σε αυτή τη διαπίστωση, αλλά πρόσθεσε ότι για τη μισθοδοσία των γιατρών «ο κρατικός προϋπολογισμός ξοδεύει 3 δισ. ευρώ τον χρόνο. Άρα μπορείτε να υπολογίσετε τι μπορεί να σημαίνει σε επίπεδο δημοσιονομικό για τη χώρα»

Και συνεχίζει το ΜΕΤΩΠΟ:

“Με δεδομένο ότι οι γιατροί του ΕΣΥ είναι λίγο περισσότεροι από 19.000 σε όλη την Ελλάδα, μια απλή διαίρεση των 3 δις του υπουργού με το σύνολο των γιατρών, καταλήγει στο αποτέλεσμα ότι οι ετήσιες αποδοχές κάθε γιατρού του ΕΣΥ θα έπρεπε να είναι πάνω από 150.000 ευρώ το χρόνο!!!!

Αν ο υπουργός νομίζει ότι αυτός είναι ο μισθός, τον πληροφορούμε ότι οι αμοιβές μας, μαζί με τις εφημερίες, είναι πέντε φορές λιγότερες, τουτέστιν 500% πιο κάτω.

Προφανώς ο υπουργός δεν είναι τόσο παραπληροφορημένος. Απλώς δεν αντέχει -άλλη μια φορά- να μην επαναλάβει μισές αλήθειες, υπονοούμενα και ανακρίβειες, παίζοντας με το όλον και το μερικό. Από πλευράς μας τον προτρέπουμε να μην «αλατίζει» υπέρμετρα τα λεγόμενα του, καθώς το αποτέλεσμα καταλήγει παντελώς κακόγευστο.

Επιπλέον, θα ήταν χρήσιμο να δημοσιοποιήσει τη θέση του υπέρ της αυτοτελούς φορολόγησης των εφημεριών, όπως την έχει διατυπώσει στις συναντήσεις με την ΟΕΝΓΕ, και ν’ ανακοινώσει τι προτίθεται να πράξει ώστε ν’ αλλάξει την αντίθετη -κατά τους ισχυρισμούς του- άποψη του αρμόδιου υπουργού Οικονομικών.

Άλλωστε, το παιχνίδι ο καλός κι ο κακός υπουργός είναι το ίδιο κακόγουστο, όπως και τα «αλατίσματα».

Οι γιατροί γνωρίζουν καλά τα μαθηματικά του κ. Γεωργιάδη.

Ας προσέξουν όμως οι ασθενείς, επειδή αυτή η χαλαρή σχέση του υπουργού με την αριθμητική θα τους οδηγήσει σε δυσάρεστες εκπλήξεις σε σχέση με τις χρεώσεις των απογευματινών χειρουργείων. Σύντομα θα διαπιστώσουν ότι τιμοκατάλογος του νέου ΕΣΥ των κκ. Γεωργιάδη–Μητσοτάκη είναι πολύ πιο αλμυρός και θα το νιώσουν όταν γευτούν την πρώτη μπουκιά από το γεμάτο γαρνιτούρες πιάτο που τους σερβίρουν.

Αλλά τότε θα είναι αργά.

Θα το επαναλάβουμε ακόμη μία φορά: το ΕΣΥ με την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας καταρρέει όλο και πιο γρήγορα”.

 

*Προσθέτω και λίγο αλάτι…, Πλίνιος ο Πρεσβύτερος