ΜΕΤΩΠΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ: VIP υλικά κατεδαφίσεως

Το Μέτωπο Νοσοκομειακών Γιατρών, με αφορμή τις VIP προτεραιότητες του “Ευαγγελισμού”, πραγματοποιεί μία συνολική αποτίμηση στην κατεδάφιση του ΕΣΥ που επιχειρεί το δίδυμο Γεωργιάδης- Μητσοτάκης και καταλήγει σε προτάσεις επείγουσας ανάγκης, προκειμένου να σωθεί οτιδήποτε κι αν σώζεται.

Παραθέτουμε την ενδιαφέρουσα ανακοίνωση του ΜΕΤΩΠΟΥ:

“Σε απόλυτη επέλαση εναντίον του Εθνικού Συστήματος Υγείας επιδίδονται χέρι-χέρι οι κκ Γεωργιάδης και Μητσοτάκης.

Απογευματινά χειρουργεία, αν και έγινε εμφανές ότι ήδη απέτυχαν και η «δωρεάν» λειτουργία αποδείχτηκε ακόμη ένα ψέμα.

Νομοθέτηση και εξώθηση των γιατρών του ΕΣΥ στο ιδιωτικό ιατρείο, επειδή η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κατάφερε τους χαμηλότερους μισθούς γιατρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Παράδοση των νοσοκομείων στον ιδιωτικό τομέα με την είσοδο ιδιωτών γιατρών και την ολική επαναφορά των εργολάβων.

Αποτελούν ψηφίδες του ίδιου πάζλ. Το νεο-μητσοτακικό αφήγημα για την υγεία μοιράζει πολλά λεφτά σε λίγους και εκλεκτούς που τ’ αρπάζει από τις τσέπες των πολλών.

Κι αν τα παραπάνω δε σας φτάνουν, προσθέσετε την πολιτική επιλογή της υποχρηματοδότησης του ΕΣΥ (τελευταίες θέσεις στην ΕΕ), την παντελή απουσία μόνιμων προσλήψεων στο ΕΣΥ, τη μείωση κατά χιλιάδες του μόνιμου προσωπικού, και την ολοσχερή έλλειψη πρόνοιας για τα νησιά και τις απομακρυσμένες περιοχές. Η φυγή γιατρών στο εξωτερικό και τον ιδιωτικό τομέα με συνεχείς παραιτήσεις από το ΕΣΥ είναι το έσχατο, αλλά όχι απρόσμενο γεγονός, λόγω των χαμηλών μισθών και των συνθηκών εργασία στο ΕΣΥ.

Το ΕΚΑΒ της καρότσας και το ΕΣΥ της μιζέριας είναι σε πλήρη επέλαση και είναι έργο της Νέας Δημοκρατίας του κ. Μητσοτάκη. Έργο των ίδιων και η εξαΰλωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, καθώς και η ανοησία για τα ΤΕΠ τεχνητής νοημοσύνης.

Σταθερά και συνειδητά προωθείται η οικοδόμηση ενός μικρού παρα-ΕΣΥ για VIP στην πλάτη της κοινωνίας: VIP ασθενείς συγκεκριμένων ξενοδοχείων, VIP ειδικευόμενοι συγκεκριμένης επιλογής, VIP γιατροί συγκεκριμένων διασυνδέσεων.

Τα λιγουρεύεστε όλα αυτά μέσα από illustration σποτάκια;

Αν όχι, είναι η ώρα:

-Η ΟΕΝΓΕ να σταματήσει την εκκωφαντικά σιωπηλή ομφαλοσκόπηση της, αναντίστοιχη των στιγμών και της διάλυσης του ΕΣΥ.

-Η προοδευτική αντιπολίτευση να συμπτύξει ΜΕΤΩΠΟ προάσπισης της δημόσιας υγείας, βάζοντας στην άκρη μικροκομματισμούς και μικρομεγαλισμούς.

-Οι πολίτες να υπερασπιστούν το ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ.

Αλλιώς η κοινωνία πολύ σύντομα θα ψάχνει ελπίδα και γιατρειά στα συντρίμμια κατεδάφισης του ΕΣΥ που θα αφήσουν οι κκ. Γεωργιάδης- Μητσοτάκης και το μόνο που θα βρίσκει θα είναι πολύ πόνο, πολύ χρήμα και πολλές σκοπιμότητες.

Όμως τότε θα είναι αργά για δάκρυα και ολοφυρμούς…”