ΜΕΤΩΠΟ: Όχι στον πολιτική εξαπάτηση- Διπλασιασμός τώρα στις αποδοχές των γιατρών ΕΣΥ

Στην παράσταση που δόθηκε στη ΔΕΘ, η Αν. Υπουργός Υγείας άνοιξε το χορό δηλώνοντας ότι η Ελλάδα είναι παράδειγμα προς μίμηση στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Και συνέχισε ο πρωθυπουργός ζητωκραυγάζοντας ότι πραγματοποίησε πάνω από 18000 προσλήψεις γιατρών και υγειονομικών στη θητεία του!

Κι εκεί που νόμιζε κάποιος ότι τα ωραία τελείωσαν μ΄ αυτές τις τερατολογίες άρχισαν τα σοβαρά. Και τα σοβαρά είναι η εξαγγελία του κ. Μητσοτάκη ότι από την επόμενη χρονιά θα γίνει αναπροσαρμογή του μισθολογίου ιατρών ΕΣΥ μεσοσταθμικά κατά 10%.

Από πού προέκυψε αυτή η ανακοίνωση, διερωτάται το ΜΕΤΩΠΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ; Είναι αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης με την ΟΕΝΓΕ; Προέρχεται από κάποια μελέτη του Υπουργείου Οικονομικών; Είναι στα πλαίσια κάποιου σχεδίου του Υπουργείου υγείας για την ανάταξη του ΕΣΥ;

Φυσικά, όχι!

Κι εδώ έρχεται ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός.

Ο κ. Μητσοτάκης με κυνικό και κουτοπόνηρο, πολιτικάντικο, τυχοδιωκτικό δικολαβισμό ενταφιάζει τις αποφάσεις των δικαστηρίων για αποκατάσταση του Ιατρικού Μισθολογίου, κλέβει ένα  50% από τους μισθούς των γιατρών ΕΣΥ και τους στέλνει σε νέες δικαστικές περιπέτειες για να ξανα-δικαιωθούν.

Και το ΜΕΤΩΠΟ καταλήγει:

Η μόνη απάντηση στους πολιτικάντηδες που σκέφτηκαν αυτή την πολιτική αρπαχτή, είναι ότι καμία αξίωση μας για το μισθολογικό δεν παραγράφεται.

Το αίτημα μας είναι σαφές:

Λαμβάνοντας υπόψιν τις τελεσίδικες αποφάσεις των δικαστηρίων, την πραγματικότητα μετά την πανδημία, την κοινωνική λογική, την πρακτική άλλων χωρών, το δεδομένο ότι στην Ελλάδα υπάρχουν με διαφορά οι χαμηλότεροι στην Ευρώπη μισθοί ιατρών, η απαίτηση μας είναι μία:

ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ 

Τώρα, άμεσα, καθαρά! Ούτε μεσοσταθμικά, ούτε τυχοδιωκτικά!


Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του ΜΕΤΩΠΟΥ εδώ