ΜΕΤΩΠΟ ΠΙΣ / Η κυβέρνηση νομοθετεί απροκάλυπτα υπερ των διαγνωστικών ομίλων

Το ΜΕΤΩΠΟ ΠΙΣ, τοποθετείται με μιά αιχμηρή ανακοίνωση στην υπουργική απόφαση που εξέδωσε ο κ. Πλεύρης (προφανώς σε συννενόηση με το Μέγαρο Μαξίμου) σχετικά με το λεγόμενα “ποιοτικά κριτήρια για την αποζημίωση αξονικών και μαγνητικών τομογραφιών από τον ΕΟΠΥΥ.

Όπως αναφέρει το ΜΕΤΩΠΟ “οι μάσκες έπεσαν και οι πραγματικές προθέσεις έγιναν νόμος καθ´ υπαγόρευση των μεγάλων ομίλων”.

“Πλέον τα λεγόμενα «ποιοτικά κριτήρια» για την αποζημίωση αξονικών και μαγνητικών τομογραφιών από τον ΕΟΠΥΥ μπαίνουν σε εφαρμογή με νόμο Πλεύρη και Μητσοτάκη (κλικ εδώ). Αυτά τα κριτήρια που υποτίθεται πως ο πρόθυμος σε διάλογο και συναντήσεις με τους φορείς υπουργός θα νομοθετούσε κατόπιν διαβούλευσης και λαμβάνοντας υπ´ όψη τις προτάσεις τους, έγιναν νόμος παρά τη σοβαρή επιστημονική εναντίωση και χωρίς καμία διαβούλευση.

Πιο φωτογραφικός νόμος δεν μπορεί να υπάρξει.

Τα λεγόμενα «ποιοτικά κριτήρια», αυτά που αρμόδια όργανα, όπως η Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία, χαρακτήρισαν ως απαράδεκτα και αντιεπιστημονικά, μπαίνουν σε εφαρμογή στην κατεύθυνση της απαλλοτρίωσης των μικρομεσαίων γιατρών και μονάδων και της παραμονής στον χώρο μόνο των ευνοούμενων μεγαλόσχημων του κλάδου.

Σύλλογοι και φορείς οφείλουν να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλίες ακύρωσης αυτού του εκτρωματικού, αντιιατρικού νόμου”.

Την ανακοίνωση υπογράφουν τα μέλη του ΔΣ του ΠΙΣ Μιχάλης Ψαλτάκος και Δημήτρης Βαρνάβας