Μια ευγενική προσφορά προς το Υπουργείο Υγείας

Επειδή η Αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κ. Γκάγκα αισθάνθηκε την ανάγκη, με την πανδημία  σε πλήρη έξαρση,  να συστήσει Ομάδα Εργασίας με ενασχόληση τα προβλήματα «νομοθετικού σχεδιασμού της πειθαρχικής διαδικασίας των επικουρικών ιατρών και την επίλυση των σχετικών ζητημάτων» (κλικ ΕΔΩ), ως Ygeianet αισθανόμαστε υποχρέωση να βοηθήσουμε, ώστε να επιταχύνει το «νομοθετικό σχεδιασμό», ξεπερνώντας άμεσα τα σχετικά προβλήματα (;).

Αρκεί λοιπόν το υπουργείο Υγείας να εισάγει στο νομοσχέδιο που βρίσκεται υπό συζήτηση στη Βουλή και να ψηφίσει σχετική τροπολογία, η οποία να λέει ότι «Οι επικουρικοί ιατροί για θέματα πειθαρχικής διαδικασίας εξομοιώνονται με τους Επιμελητές Β’ ΕΣΥ και αντιμετωπίζονται πειθαρχικά με όμοιο τρόπο».

Δεν το λες και δύσκολο.

Για 18 λέξεις μάλλον δε χρειάζεται Ομάδα Εργασίας. Πολύ περισσότερο, αν υιοθετηθεί η ρύθμιση, δεν θα προκύπτουν εκκρεμότητες πειθαρχικής διαδικασίας στο μέλλον, αν οψέποτε η κ. Γκάγκα αποφασίσει να προκηρύξει  τις αντίστοιχες μόνιμες θέσεις ιατρών ΕΣΥ, ώστε να τις καταλάβουν οι επικουρικοί ιατροί και να μην υπάρχουν «θέματα πειθαρχικής διαδικασίας» που τους ακολουθούν.
Φαίνεται όμως πως σε αρκετά θέματα -όχι μόνο «πειθαρχικής διαδικασίας»- το Υπουργείο Υγείας θυμίζει το διάολο που δεν είχε δουλειά και ασχολούνταν ποικιλοτρόπως με τα παιδιά του.

ΥΓ. Για να μην πάει χαμένη η Ομάδα Εργασίας, ας μετατρέψει η κ. Γκάγκα το αντικείμενο της, ώστε το έργο της να αφορά «προβλήματα νομοθετικού σχεδιασμού της ιατρικής ευθύνης ιατρών ΕΣΥ σχετικά με την πανδημία, την αντιμετώπιση, διασωλήνωση και διακομιδή ασθενών με κορωνοϊό».

Υποθέτουμε πως στο αντικείμενο θα συνδράμει προσωπικά ο νομομαθής Υπουργός Υγείας, ο οποίος έχει υποσχεθεί να επιλύσει το θέμα πολλάκις (με γιώτα, να μην παρεξηγούμαστε).

Οψόμεθα!