Μια ιδιαίτερα σημαντική ανακοίνωση

div> 

Στη στήλη «Ανακοινώσεις» του Ygeianet βρίσκεται αναρτημένη μια ιδιαίτερα σημαντική ανακοίνωση που προέρχεται από την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θράκης και αφορά στο Νοσοκομείο Κομοτηνής.
Δεδομένου ότι ο Διοικητής του συγκεκριμένου Νοσοκομείου είναι νομικός, έχει ιδιαίτερη σημασία η στάση που αποφάσισε να τηρήσει απέναντι στην επίσχεση των γιατρών, στην οποία συμμετέχουν ειδικοί και ειδικευόμενοι σε ποσοστό σχεδόν 100%, καθώς επίσης η στάση του απέναντι στη γνωστή γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
Μετά την πρώτη ανακοίνωση της Ένωσης με τίτλο «ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΤΖΗΝΕΣΤΩΡΟΣ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΟΥ;» η Ένωση συναντήθηκε εκ νέου με τον Διοικητή και σε νέα ανακοίνωση μεταφέρει τις προθέσεις του.
 
Αναφέρει λοιπόν επί λέξει η ανακοίνωση της Ένωσης:
 
  1. Ο Διοικητής του ΓΝΚ ουδέποτε δήλωσε ότι θα εφαρμόσει τα γραφόμενα στην γνωστή γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους περί του δικαιώματος της επίσχεσης από τους γιατρούς του ΕΣΥ. Αντίθετα δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται να ασκήσει ένδικα μέσα κατά των γιατρών και ότι δεν πρόκειται να περικόψει μισθούς ή άλλα εισοδήματα σε όσους ασκούν το μέσο της επίσχεσης εργασίας.
  2. Ο Διοικητής του ΓΝΚ επανέλαβε τη δήλωσή του στη γενική συνέλευση ότι δεν πρόκειται να διαγράψει ήδη εκτελεσθέντα προγράμματα εφημεριών διότι αφενός μεν πρόκειται για ήδη πραγματοποιηθέντα που φέρουν την υπογραφή του και ως εκ τούτου είναι βεβαιωμένα για την ακρίβειά τους και αφετέρου διότι αυτό θα αποτελούσε ποινικό αδίκημα.
Για να διαβάσετε όλο το κείμενο της ανακοίνωσης κλικ εδώ
 
Συναδελφικά
Δημήτρης Βαρνάβας