Μία ΜΕΘ στο άψε σβήσε

Στη δημοσιογραφία υπάρχουν ποικίλες τεχνικές παρουσίασης μιας είδησης. Μία εξ αυτών είναι η παρουσίαση της μισής είδησης. Η άλλη μισή αποσιωπάται, διότι ο δημοσιογράφος υποπτεύεται πως αν τη μεταδώσει πιθανόν θα δυσαρεστήσει το Αφεντικό της εφημερίδας.

Απόδειξη των παραπάνω αποτελεί μια είδηση 100 λέξεων στα σημερινά ΝΕΑ, τη ναυαρχίδα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Μαρινάκη (κλικ εδώ).

Τίτλος αισιόδοξος: «Μία ΜΕΘ στο άψε σβήσε».

Περιεχόμενο ενθουσιώδες: «Σε χρόνο ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα του Δημοσίου και όχι μόνο, ολοκληρώθηκε η εκ του μηδενός κατασκευή της νέας υπερσύγχρονης και πλήρως εξοπλισμένης ΜΕΘ 50 κλινών στο «Σωτηρία» με την οικονομική δωρεά της Βουλής των Ελλήνων».

Ήρωας του δημοσιεύματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα κάνει τα εγκαίνια της ΜΕΘ. Μάλιστα το όνομά του τονίζεται στο δημοσίευμα με έντονη (bold) γραμματοσειρά.

Και επιστρέφουμε στην αρχή αυτού του σημειώματος.

Ποια είναι η μισή είδηση που παραλείπεται, επειδή θα δυσαρεστήσει το Αφεντικό;

Παραλείπεται οποιαδήποτε αναφορά στο γεγονός πως η ΜΕΘ στελεχώθηκε άρον-άρον με ανεμομαζώματα, τουτέστιν μετακινώντας αναγκαστικά 25 γιατρούς από διάφορα Νοσοκομεία της Αττικής οι οποίοι, μετά από αντιδράσεις που σημειώθηκαν, μειώθηκαν τελικά στους 16.

Ακόμη και η ανακοίνωση της Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας αποσιωπάται από το ρεπορτάζ των ΝΕΩΝ κι αυτό επειδή η Εταιρεία δηλώνει ευθαρσώς πώς ουδεμία ανάμιξη είχε στις αποσπάσεις γιατρών (κλικ εδώ). Σημειωτέον, η Πρόεδρος της Εταιρείας προσκλήθηκε πριν λίγο καιρό μετά βαΐων και κλάδων από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος της ανέθεσε το σχεδιασμό των νέων κλινών ΜΕΘ.

Τώρα ο Κυριάκος μπήκε μόνος του στο σχεδιαστήριο, αφήνοντας τους εντατικολόγους απέξω.

Κάτι παραπάνω θα ξέρει η υψηλότητά του..