ΜΙΧ. ΨΑΛΤΑΚΟΣ: Τα θέλει όλα δικά της η ΠΑΣΙΔΙΚ;

div style=”text-align: left; line-height: normal; background: white” align=”left”>Μετά τόσες ώρες διαπραγμάτευσης, αντεγκλήσεων και αμοιβαίων –υποτίθεται- υποχωρήσεων και με τις συνεχείς παραινέσεις στις 5-1-12, προς όλους τους υπολοίπους στο τραπέζι του ΕΟΠΥΥ του ίδιου του προέδρου της ΠΑΣΙΔIΚ, να σταματήσει να ανασύρει , ξανά και ξανά, τις πάγιες ο καθένας θέσεις του και οτι τώρα, φτάσαμε στο τέλος, ας κάτσουμε να δούμε την σύνταξη της σύμβασης, επάνω στα σημεία που είχαν το ίδιο πρωί συνομολογηθεί στο υπουργείο με την κα Δρέττα.
Δοθέντος ότι βασικότατο συμφωνηθέν σημείο υπήρξε ο ελάχιστος εγγυημένος αριθμός ακριβών εξετάσεων για τους απεικονιστές σαν ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα επιβίωσης, προκαλεί τουλάχιστον έκπληξη η  τελευταία  ανακοίνωση  της  ΠΑΣΙΔΙΚ, της  6-1-12.

Τί άλλαξε και τί μεσολάβησε ;
Η λογική πώς θα εξαφανίσουμε τους «μικρούς», είναι φανερό νομίζω, οτι επικράτησε, ενάντια στη κοινή λογική και τη μέχρι τότε εμφάνιση εκ μέρους της ΠΑΣΙΔΥΚ εικόνας ήρεμης δύναμης.
Κανείς δεν πήρε αυτό που ακριβώς ήθελε. Για εμάς τους ελευθεροεπαγγελματίες απεικονιστές , αλλά και για τους υπολοίπους εργαστηριακούς , όπως άλλωστε και για τον ΠΙΣ και τους Ιατρ. Συλλόγους, αποφασιστικό μέτρο θα ήταν η καθιέρωση πλαφόν κερδών. Αυτό μας το αρνήθηκε η ηγεσία του ΕΟΠΥΥ, διαβεβαιώνοντάς μας ότι θα ελέγχεται το σύστημα ηλεκτρονικά (ποιός στέλνει, τι στέλνει και πού). Αυτό μένει να φανεί στη πράξη και ως προς τη δυνατότητα εφαρμογής του, συμφωνώ με την ΠΑΣΙΔΥΚ . Αλλά αυτό θεωρείται από  την  ΠΑΣΙΔΙΚ δευτερεύων λόγος. Πρωτεύων λόγος η  " βάναυση φαλκίδευση της ελεύθερης βούλησης του ασφαλισμένου να επιλέγει το εργαστήριο της προτίμησής του" .
Κάποιοι ανασύρουν πάγιες και παλιές θέσεις, ενώ τα έχουν «πάρει» όλα ή σχεδόν όλα (κατάργηση του 51-49, ελεύθερη δημιουργία υποκαταστημάτων κ.λ.π.)
Φαίνεται ότι τα θέλουν πραγματικά όλα.
Θα τους περάσει; Ας φροντίσουμε να μη γίνει.
 
Μιχάλης Ψαλτάκος
ιατρός ακτινολόγος, μέλος του Δ.Σ του ΙΣ Πειραιά, μέλος του Ανωτάτου Πειθαρχικού του ΠΙΣ.