Μην είστε σίγουρος για το “Αγ. Σοφία”, κ. Αβραμόπουλε!

Πολύ σίγουρος και καθησυχαστικός εμφανίσθηκε χθες ο υπουργός Υγείας Δημ. Αβραμόπουλος σχετικά με τα επικίνδυνα αέρια που εκλύονται από τους χαλασμένους απαγωγούς του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού στο νοσοκομείο παίδων της Αθήνας “Αγ. Σοφία”. Ο Δημ. Αβραμόπουλος δήλωσε χθες ότι “σήμερα πληροφορήθηκα πώς έχουν τα πράγματα και ειδικότερα για την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων. Αυτή θυμίζω ότι έχει κατατεθεί πριν από τις εργασίες και κατά συνέπεια δεν έχει κανένα ουσιαστικό λόγο, αφού οι λόγοι που την προκάλεσαν δεν υπάρχουν πια”!…
Πολλή σιγουριά επιδεικνύει ο υπουργός Υγείας, αλλά θα έπρεπε να γνωρίζει ότι ουδείς γνωρίζει για τα έργα που πραγματοποιήθηκαν στο νοσοκομείο και, το κυριότερο, ουδείς γνωρίζει εάν τα έργα έχουν τελικά αποτελεσματικότητα. Έχει τέτοια πληροφόρηση ο Δημ. Αβραμόπουλος; Γιατί δεν μας δίνει όλα τα στοιχεία;
Υπενθυμίζεται ότι η “Α” είχε φέρει πρώτη το θέμα στη δημοσιότητα στις 10 Νοεμβρίου 2004. Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ μας είχε φθάσει μέχρι τη Βουλή, με αλλεπάλληλες ερωτήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Φ. Κουβέλη και Θαν. Λεβέντη. Ο τότε διοικητής του “Αγ. Σοφία” Κ. Α. Λαναράς αγοούσε επιδεικτικά τις ανησυχίες των γιατρών και των εργαζομένων της πανεπιστημιακής παιδοψυχιατρικής κλινικής του “Αγ. Σοφία”, που λειτουργεί πάνω από το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, μέσα στα επικίνδυνα αέρια! Ο τότε υπουργός Υγείας Νικ. Κακλαμάνης είχε δώσει εντολή στον διοικητή να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και εργασίες. Ο Κ. Α. Λαναράς συνέχισε να κωλυσιεργεί, ενώ ο Νικ. Κακλαμάνης ξέχασε σιγά – σιγά το θέμα… Ο Δημ. Αβραμόπουλος λέει τώρα ότι ενημερώθηκε σχετικά μόλις… χθές!
Ενημερώνουμε τον κ. υπουργό της Υγείας ότι οι γιατροί και οι εργαζόμενοι του “Αγ. Σοφία” θα ζητήσουν να πραγματοποιηθούν νέες εργαστηριακές μετρήσεις στο χώρο, καθώς ο διοικητής του νοσοκομείου, μη γνωρίζοντας και αυτός εάν όλα είναι εντάξει, περιορίσθηκε να ρωτήσει τους εργαζόμενους εάν… μυρίζουν κάτι ύποπτο!
Για την ιστορία και προς ενημέρωση του υπουργού Υγείας, επαναλαμβάνουμε ότι από τους απαγωγούς του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού απάγονται στο γύρω περιβάλλον υδροχλωρικό οξύ, θειικό οξύ, νιτρικό οξύ, υπερχλωρικό οξύ, οξικό οξύ, προπανόλη, αιθανόλη, προϊόντα καύσης μετάλλων και αμετάλλων με ασετυλίνη, ενώ οι ουσίες που χρησιμοποιούνται στα εργαστήρια του Ινστιτούτου είναι επίσης διάλυμα νινυδρίνης, αμμωνία, πυκνό θειικό οξύ, χλωροφόρμιο, μεθανόλη, πυκνό οξικό οξύ, αιθέρας, τολουόλη, ατμοί ιωδίου, πυριδίνη, πυκνό υπερχλωρικό οξύ, νιτρικό οξύ, πυκνό υδροχλωρικό οξύ, υγρό σπινθηρισμού, 2-μεθοξυ-αιθανόλη, βουτανόλη, ορσινόλη, φαινόλη, ισοαμυλική ακλοόλη και άλλες 19 πτητικές ουσίες!
Τι λέτε τώρα, κ. υπουργέ της Υγείας;

Β.Β.