Μην πείτε στον Πορτοσάλτε που είναι τα πλοία του Αλαφούζου…

Την ώρα που ο Ζελένσκι σκέφτεται σοβαρά να απονείμει το μετάλλιο ανδρείας στον Άρη Πορτοσάλτε για την προσφορά του στην ουκρανική αντίσταση μέσω μικροφώνου, πλοία του Γιάννη Αλαφούζου ακολουθούν μία αντιστρόφως ανάλογη πορεία με αυτή του σταθμού…

Η οργάνωση Greenpeace λοιπόν, προκειμένου να βοηθήσει τον αγώνα του ΣΚΑΪ κατά του αδηφάγου Πούτιν, έστησε ένα αυτοματοποιημένο σύστημα που παρακολουθεί την πορεία τάνκερ τα οποία μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο στις αγορές της Δύσης. Σύμφωνα με την περιβαλλοντική οργάνωση, από την έναρξη της ρωσικής εισβολής 148 δεξαμενόπλοια έχουν αναχωρήσει από ρωσικά λιμάνια με προορισμό την Ευρώπη παρά το γεγονός ότι αρκετές ευρωπαϊκές χώρες δηλώνουν ότι δεν θα δέχονται ρωσικό πετρέλαιο.

Ποιος θα το περίμενε λοιπόν ότι ανάμεσα στα πλοία αυτά, συναντάμε, θα συναντούσαμε τάνκερ που ανήκουν σε «γνωστή» εφοπλιστική εταιρεία ελληνικών συμφερόντων; Το πλοίο, βλέπετε ανήκει στην εταιρεία Kyklades Maritime, συμφερόντων της οικογένειας Αλαφούζου και έχει την ίδια διεύθυνση με… τον ΣΚΑΙ.

Σύμφωνα λοιπόν με την συγκεκριμένη εφαρμογή της Greenpeace το δεξαμενόπλοιο NISSOS CHRISTIANA, με ελληνική σημαία αναχώρησε από το λιμάνι του Νοβοροσίσκ «μεταφέροντας ρωσικά ορυκτά καύσιμα προς άγνωστο προορισμό».

Στην ίδια εταιρία όμως, ανήκει και το τάνκερ NISSOS ANTIMILOS, που σύμφωνα με τα αυτοματοποιημένο σύστημα της Greenpeace αναχώρησε στις 4 Μαρτίου επίσης από τη Ρωσία με ορυκτά καύσιμα, όπως μας ενημερώνει ο Ημεροδρόμος. Στην εταιρεία Kyklades Maritime!

Η ναυτιλιακή εταιρεία «KYKLADES MARITIME», συμφερόντων Αλαφούζου, θέλοντας να συμβάλει στην αντιμετώπιση της μεγάλης κρίσης του κορονοϊού στη χώρα μας, στις 26 Μαρτίου 2020 είχε προβεί σε δωρεά ύψους 1.800.000 ευρώ προς το υπουργείο Υγείας, όπως μας ενημέρωνε ο ΣΚΑΪ.

Είναι βέβαιο λοιπόν ότι δεν πρόκειται για κάποια τραγική συνωνυμία. Αλλά για άλλη μια απόδειξη ότι η Ελλάδα είναι μία μπανανία, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πρωτοστατεί στις εχθρικές ενέργειες κατά της Ρωσίας, να υποστηρίζεται λυσσαλέα από τον ΣΚΑΪ του οποίου τα αφιερώματα στο ουκρανικό κάνουν ακόμα και τον Ζελένσκι να κοκκινίζει, ενώ την ίδια στιγμή τα πλοία του Αλαφούζου να φορτώνουν ρωσικά «καλούδια».

Όταν λοιπόν η κυρά Μαρία παθαίνει εγκεφαλικό όταν λαμβάνει τον λογαριασμό ρεύματος, ενώ ο κυρ Κώστας δεν μπορεί να πουλήσει τα πορτοκάλια του στην Σβετλάνα λόγω των κυρώσεων Μητσοτάκη, ας θυμούνται ότι ο Άρης Πορτοσάλτε συνεχίζει να λαμβάνει κανονικά τον μισθό του, διότι το αφεντικό του δεν τρώει από τον σανό που σερβίρει στους Έλληνες μέσω των ΜΜΕ του…