Μήνυση εγκύου που έχασε το νεογέννητό της. Τι απαντά το Νοσοκομείο “Παπαγεωργίου” για τις καταγγελίες.

«Το έμβρυο γεννήθηκε χωρίς σφυγμό, διασωληνώθηκε άμεσα και μεταφέρθηκε για νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών».

Το προσωπικό του νοσοκομείου ενήργησε τάχιστα, με πλήρη επαγγελματισμό και ευσυνειδησία και τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα για έγκυες θετικές στην Covid -19», τονίζει το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», αναφορικά με την καταγγελία γυναίκας σχετικά με τον θάνατο του νεογέννητου παιδιού της.

Σε ανακοίνωσή του, το νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης σημειώνει ότι «με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα αναφορικά με τη νοσηλεία ασθενούς στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, όπως προκύπτει από τον ιατρικό φάκελο της ασθενούς και τα αρχεία του Νοσοκομείου, η ίδια προσήλθε στα εξωτερικά ιατρεία στις 8:40 π.μ., λόγω συσπάσεων».

Στη συνέχεια «Παπαγεωργίου» σημειώνει ότι «η εξέταση ολοκληρώθηκε στις 9:10 π.μ. και αποφασίστηκε η διενέργεια επείγουσας καισαρικής τομής. Στη συνέχεια, η ασθενής μεταφέρθηκε, στις 9.30 π.μ., στο χειρουργείο Covid – 19. Σύμφωνα με το ιατρικό αρχείο του Νοσοκομείου, το έμβρυο γεννήθηκε χωρίς σφυγμόδιασωληνώθηκε άμεσα και μεταφέρθηκε για νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών».

«Η μητέρα μεταφέρθηκε άμεσα για νοσηλεία σε τμήμα Covid -19 και έλαβε εξιτήριο από το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου στις 4/3/2022. Κατά την έξοδό της, ήταν σε καλή γενική κατάσταση και έλαβε οδηγίες από τους θεράποντες ιατρούς» αναφέρεται στην ίδια  ανακοίνωση, η οποία καταλήγει αναφέροντας ότι:

«Το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου έδωσε πλήρες αντίγραφο του ιατρικού φακέλου στην ασθενή και στον νομικό της εκπρόσωπο, μετά από αίτημα της ασθενούς στις 25/5/2022. Το προσωπικό του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου ενήργησε τάχιστα, με πλήρη επαγγελματισμό και ευσυνειδησία και τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα για έγκυες θετικές στην Covid -19».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την μήνυση που έχει καταθέσει η γυναίκα, αρχικά μετέβη στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο απ’ όπου την παρέπεμψαν στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» καθώς σε μισή ώρα τελείωνε η εφημερία.

Η ίδια καταγγέλλει ότι στο «Παπαγεωργίου» χάθηκαν τρεισήμισι πολύτιμες ώρες για την υγεία του εμβρύου και τη δική της.