Μητροπολίτες σε Πρωθυπουργό: Βουλευτής της ΝΔ συντρώγει με αρνητές μοναχούς, παριστάνοντας τον ιεροψάλτη

Επιστολή διαμαρτυρίας στον Πρωθυπουργό απέστειλαν ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος και ο Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, τονίζοντας ότι ο Βουλευτής Ζακύνθου Διονύσης Ακτύπης επισκέφθηκε μοναστήρια, και συνέφαγε με αρνητές μοναχούς παριστάνοντας τον ιεροψάλτη.

Σημειωτέον, ο κ. Ακτύπης είναι γιατρός Ορθοπεδικός!

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ

Προς Τον Εξοχώτατον
Πρωθυπουργόν της Ελλάδος
Κύριον Κυριάκο Μητσοτάκη
Αθήναι

Εξοχώτατε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Ευχόμεθα καλή χρονιά και ευλογημένη, γεμάτη υγεία, ειρήνη και προκοπή για την Ελλάδα μας.
Δυστυχώς, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να διαμαρτυρηθούμε εντόνως, για τη στάση του Βουλευτή Ζακύνθου Διονυσίου Ακτύπη.
Όταν εμείς δίνουμε καθημερινά και με μεγάλο κόστος τη μάχη να πείσουμε για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, τιμωρώντας και επιβάλλοντας αυστηρές κυρώσεις στους αντιεμβολιαστές ιερείς και μοναχούς, προκειμένου να απαλλαγεί η πατρίδα μας από την πανδημία, ο Βουλευτής Ζακύνθου μεταβαίνει στα μοναστήρια τα οποία εμείς δεν επισκεπτόμεθα, συντρώγοντας με αρνητές μοναχούς και παριστάνοντας τον ιεροψάλτη, προκαλώντας έτσι το δίκαιο αίσθημα της απογοήτευσης, σε όσους δίνουν την άνιση μάχη αυτές τις κρίσιμες ώρες.

Με θερμές ευχές για υγεία και όλα τα καλά του Θεού για την Ελλάδα μας.
+ Ο Δωδώνης Χρυσόστομος
+ Ο Ζακύνθου Διονύσιος

 

Οι τελευταίες εξελίξεις

Αυτή η εξέλιξη ήρθε μετά την δριμεία επίθεση που εξαπέλυσε η ΝΕ Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ στον Βουλευτή, με ανακοίνωσή της στην οποία τόνιζε ότι «επέλεξε την πρώτη Κυριακή του χρόνου, να την περάσει σε δυο μοναστήρια αρνητών του εμβολίου κατά του covid 19, με αντιεμβολιαστές μοναχούς».

Μάλιστα, μεταξύ άλλων η ΝΕ ανέφερε ότι ο κ. Ακτύπης «στέλνει μήνυμα στήριξης στο αντιεμβολιαστικό κίνημα ανά την επικράτεια ιδιαίτερα αυτές τις κρίσιμες ώρες της κορύφωσης της πανδημίας!».

Η ανακοίνωση της ΝΕ συνοδευόταν από φωτογραφίες που έχει αναρτήσει ο Βουλευτής στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook από την Ι.Μ. Παναγίας Σπηλιώτισσας στις Ορθονιές και από την Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου Κρημνών.