Μητσοτάκης και ΕΣΥ

Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει λόγο για «χτίσιμο» είναι σίγουρο πως πρέπει να ετοιμαζόμαστε για κατεδάφιση.

Δήλωσε ο Μητσοτάκης τη Μεγάλη Εβδομάδα από το Κέντρο Υγείας Ραφήνας που επισκέφτηκε:

«Με το που θα τελειώσουμε με τον Covid θα αρχίσει το χτίσιμο του νέου Εθνικού Συστήματος Υγείας. Προσωπικά έχω δεσμευθεί ότι θα αντιμετωπίσουμε χρόνιες παθογένειες σχετικά με το εργασιακό καθεστώς γιατρών και νοσηλευτών».

Προσέξτε, ο Κ. Μητσοτάκης δεν κάνει λόγο για προσλήψεις και ενίσχυση του μισθολογίου των υγειονομικών, αλλά για «παθογένειες σχετικά με το εργασιακό». Πρόκειται για την εξειδικευμένη εφαρμογή της θεωρίας Χατζηδάκη, που οδηγεί σε απλήρωτες υπερωρίες, με αντιστάθμισμα ελεύθερο χρόνο ώστε να μαζεύουμε τις.. ελιές μας.

Οι γιατροί και νοσηλευτές πραγματοποιούν τις περισσότερες υπερωρίες απ΄ όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο. Συνεπώς τυχόν εφαρμογή απλήρωτων υπερωριών και εφημεριών θα σημάνει σοβαρή μείωση αποδοχών και ραγδαία επιδείνωση των εργασιακών συνθηκών, ενώ τα κενά που θα προκύψουν είναι βέβαιο πως θα επιχειρηθεί να καλυφθούν με ΣΔΙΤ, τουτέστιν με γιατρούς που θα ενοικιάζει το δημόσιο από ιδιωτικούς φορείς ώστε να πραγματοποιούν αποκλειστικά εφημερίες.

Η μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση της 6ης Μαϊου για τα εργασιακά αποκτά νόημα για όλους τους εργαζόμενους στη δημόσια υγεία, ώστε να διεκδικήσουμε ένα νέο ΕΣΥ, ριζικά διαφορετικό από το απαρχαιωμένο μοντέλο της Μάργκαρετ Θάτσερ που ονειρεύεται ο κ. Μητσοτάκης.