Μητσοτάκης σε ΠτΔ: φωτογράφισε τους υγειονομικούς για υποχρεωτικό εμβολιασμό

Στο υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων και τους εργαζόμενους στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως παραδείγματα κατηγορίας εργαζομένων που από το Σεπτέμβριο θα κληθούν να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού υποχρεωτικά.
 
Ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν επεκτάθηκε σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων, λέγοντας πως αναμένει το σχετικό πόρισμα από την Επιτροπή Βιοηθικής.

Όσον αφορά την πορεία του εμβολιασμού εμφανίστηκε κατά την πάγια τακτική του αισιόδοξος μιλώντας για πολύ γρήγορους ρυθμούς την ίδια ώρα που τα ίδια τα αρμόδια στελέχη της κυβέρνησής του καθώς και επιστήμονες επισημαίνουν ότι υπάρχει πρόβλημα στην εφοδιασμό των εμβολίων με πολίτες που θέλουν να εμβολιαστούν και δεν μπορούν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για μια ακόμα φορά επέλεξε να ρίξει το ανάθεμα στους πολίτες υποστηρίζοντας ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας που νοσηλεύονται, που ασθενούν βαριά στις εντατικές μας και που δυστυχώς κάποιοι απ’ αυτούς χάνουν τη ζωή τους, είναι συμπολίτες μας οι οποίοι είναι ανεμβολίαστοι».

Με δεδομένο, όπως είπε, ότι πολλοί απ’ αυτούς είναι άνθρωποι που είχαν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν το προηγούμενο διάστημα επεσήμανε πως «αυτό είναι κάτι που πρέπει να το αλλάξουμε».