Μητσοτάκης-υγεία

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας περιέγραψε το ζοφερό σχέδιό του για το μέλλον των δημόσιων νοσοκομείων αλλά και των εργαζομένων τους, ένα σχέδιο που βλάπτει σοβαρά την Υγεία. Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε δυο πράγματα:
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ότι στα δημόσια νοσοκομεία θα μπουν – σε πρώτη φάση σε ένα μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας – ιδιώτες επιχειρηματίες με μακροχρόνια σύμβαση, μιας και όπως υποστήριξε γνωρίζουν καλύτερα την εξίσωση κόστους – οφέλους.
Με αυτή την απλή φράση ο κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε πώς η πρόσβαση όλων στα δημόσια νοσοκομεία θα μπει στο κρεβάτι του Προκρούστη. Γιατί στην εξίσωση κόστους – οφέλους, θα απαιτείται εισιτήριο και «αγορά υπηρεσιών» από τους ασφαλισμένους και βέβαια απαγόρευση εισόδου για τους ανασφάλιστους
ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ παράδειγμα που έφερε ήταν αυτό της αγοράς υπηρεσιών από ιδιώτες, αλλά με μια παραλλαγή εντελώς Οργουελική. Όπως είπε αντί να αγοράζει το δημόσιο για παράδειγμα αξονικό τομογράφο, θα μπορεί να αγοράζει υπηρεσίες.
Όπως είπε εκεί, στα ιδιωτικά κέντρα με τους ιδιωτικούς τομογράφους, θα εργάζονται δημόσιοι υπάλληλοι αφού οι τομογράφοι θα βρίσκονται εντός των νοσοκομείων. Η ιδιωτική εταιρεία, όμως, αν είναι ικανοποιημένη θα μπορεί να τους προσφέρει επιπλέον χρήματα στον μισθό που θα πληρώνει το δημόσιο.
Για να το κάνουμε λιανά, το κράτος θα κάνει σύμβαση με ένα ιδιωτικό κέντρο για ιατρικές εξετάσεις και θα δουλεύουν εκεί οι δημόσιοι υπάλληλοι. Άρα οι ιδιώτες θα προσφέρουν μόνο τα μηχανήματα και το δημόσιο θα πληρώνει και τις εξετάσεις και τους υπαλλήλους! 
Η αποθέωση της ιδιωτικοποίησης.
Ούτε οι ιδιώτες επιχειρηματίες δεν θα μπορούσαν να σκεφτούν κάτι τέτοιο..