Μονή Εσφιγμένου

Η ΟΕΝΓΕ μοιάζει πλέον με τη Μονή Εσφιγμένου του Αγίου Όρους: ένας χώρος ζηλωτών, περίκλειστος σε ψηλούς τοίχους με μαύρες σημαίες στις επάλξεις, που δεν αναγνωρίζει κανένα φορέα πλην του Υψίστου, ο οποίος στην προκειμένη περίπτωση δεν κατοικεί στους ουρανούς, αλλά εδρεύει στον ..Περισσό.

Η συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου που έγινε την Παρασκευή εμπέδωσε στους συμμετέχοντες την αντίληψη απομονωτισμού και μισαλλοδοξίας που διακατέχει την προσκείμενη στο ΚΚΕ παράταξη της ΔΗΠΑΚ.

Οι συνδικαλιστές του ΚΚΕ, οχυρωμένοι πίσω από τη γνωστή ξύλινη γλώσσα, αρνούνται να συναντηθούν με το υπουργείο Υγείας προκειμένου να συζητήσουν τα ζητήματα του κλάδου, αδιαφορούν προκλητικά για την πορεία της προσφυγής στο ΣτΕ για το ιατρικό μισθολόγιο, αρνούνται να συναντηθούν με το ΚΕΣΥ για τα ζητήματα της ιατρικής εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης.

Με τους μόνους που φαίνεται πως αρχίζουν να νιώθουν κάποια έλξη είναι με τους συνδικαλιστές της ΠΟΕΔΗΝ, αυτούς που διοργανώνουν καραβάνια και καρναβάλια ανά τη χώρα. Από κοινού με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποφάσισαν πως το μόνο που απασχολεί την ιατρική κοινότητα είναι η δια της πλαγίας συμμετοχή της ΟΕΝΓΕ στο καραβάνι της ΠΟΕΔΗΝ που θα διοργανωθεί στη Λάρισα.

Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαίο το γεγονός πως ελάχιστοι πρόεδροι Ενώσεων συμμετείχαν στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου, όπως και ελάχιστοι συνάδελφοι συμμετέχουν πλέον στις κινητοποιήσεις που προκηρύσσει η ΟΕΝΓΕ.